De prin lume adunate

#concert #eco #film #documentar #alexandrina hristov #muzeul taranului roman #expozitie

Green Screen la Muzeul Taranului Roman

Intr-o perioada in care mesajele eco sunt aproape golite de continut prin repetarea lor obsesiva, argumentul care ne mai poate schimba atitudinea fata de mediu este Emotia.
De aceea, ShortsUP a pregatit o colectie de scurtmetraje rascolitoare, integrate intr-o experienta complexa ce include documentare, animatii, fictiuni, dar si un concert unplugged cu alexandrina hristov si doua expozitii de arta.
Evenimentul isi propune sa readuca, macar pentru cateva ore, putin din paradisul pierdut prin industrializare si consumism. Dintre scurtmetrajele lunii noiembrie se remarca: Carpa Diem, fictiune pe cat de socanta pe atat de amuzanta despre risipa de apa, recunoscut de Unesco drept cel mai bun film despre drepturile omului in 2007, Becoming, un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfasurate anul acesta sau Milky Way, cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009.
Animatia Varmints, nominalizata la premiile Bafta 2009, are in centru o creatura fragila care se zbate sa pastreze ramasitele lumii tihnite pe care a cunoscut-o candva. Pentru a face mai puternica si mai memorabila interactiunea publicului cu tema lunii noiembrie, ShortsUP, impreuna cu Muzeul Taranului Roman ii invitata pe participanti, inainte de vizionare, sa creeze obiecte din lemn si din lut impreuna cu mesteri renumiti, utilizand doar energia produsa de propriul corp.
Tot inainte de proiectia filmelor, de la 20.00, poate fi admirata expozitia de arta digitala a Galeriei 115, Back to Nature, o selectie de lucrari special conceputa pentru ShortsUP/ Green Screen . Alexandrina Hristov, una dintre cele mai ingenue artiste de soul & indie, va sustine de la 23.00 un concert unplugged in cadrul ShortsUP/ Green Screen, si va expune totodata o serie de picturi realizate de ea, care se incadreaza in tema evenimentului.
Biletele sunt disponibile pe eventim.ro sau direct la intrare, in seara evenimentului, pe 27 noiembrie. Pretul unui bilet este de 20 de lei si ofera acces la programul intregului eveniment.
Programul evenimentului:
20.00 – 21.00 – Get Grooving
Expozitie de arta digitala Galeria 115 – Back to nature
Expozitie de pictura Alexandrina Hristov – Lavmitender
Inveti sa faci oale din lut doar cu consum propriu de energie si masti traditionale impreuna cu mesteri autentici
21.00 – 23.00 – Scurtmetraje
23.00 – 24.00 – Concert Alexandrina Hristov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea