De prin lume adunate

#grand cafe van gogh #cafenea #bucuresti #timp liber #unde iesim

Grand Cafe Van Gogh - combinatie de pseudopicturi si modernism sub acelasi acoperis

grand cafe van gogh este al doilea local bucurestean, dupa Amsterdam Grand Cafe, care te duce cu gandul la Tara Lalelelor. Coincidenta sau nu, Jerry Van Schaik, olandezul care a tinut pret de cativa ani fraiele clubului Amsterdam Grand Cafe, este cel care a avut initiativa deschiderii unui nou business, de data aceasta, in zona Bancii Nationale a Romaniei, langa hotelul Rembrandt (un alt nume olandez).
Primul lucru care te izbeste atunci cand intri in Grand Cafe Van Gogh este lumina. Nici vorba de semiobscuritatea pe care o intalnesti in alte cafenele bucurestene. La Van Gogh totul e la vedere. Fie ca te asezi la bar pe un scaun inalt, fie ca stai la o masa, detii controlul vizual asupra celor care intra si ies din cafenea. Pe intreg peretele barului se afla o oglinda imensa, in care te poti uita ori de cate ori simti ca freza nu mai arata cum trebuie sau cand esti curios sa vezi daca se elibereaza o masa.
Se mizeaza pe o combinatia de lemn, mult alb pe pereti si candelabre aurii. Tind sa cred ca la designul incaperii si-au tot dat cu parerea mai multe minti “luminate”. Rezultatul este o cafenea hibrid, cu iz usor retro, dar ancorata puternic in modernism.
Peretii sunt acoperiti pe ici, pe colo, cu cateva tablouri care infatiseaza cateva mazgaleli, ce se doresc a fi opere de arta. Tablourile nu-ti dau pace nici cand intri la toaleta. La baieti toaleta nu este prea spatioasa, cu o singura chiuveta si doar un grup sanitar. Pisoare nu exista, asa ca ma gandesc cu groaza la zilele in care clientii vor tropai nelinistiti in fata toaletei in asteptarea eliberarii singurului loc disponibil pentru barbati.
La Grand Cafe Van Gogh preturile se aliniaza cu cele afisate in mai toate cafenelele/restaurantele/terasele din Centrul Vechi al Capitalei. Un suc la 0.25 l costa 7 lei, ceaiul este 6 lei, cappuccino/expresso (lung sau scurt) - 8 lei. Fanii bauturilor cu hamei isi pot gasi licoarea preferata de la 5,5 lei in sus.
Tariile la 50 de ml au preturi care incep de la 9 lei. Daca ai pofta de un gin tonic trebuie sa scoti din buzunar 12 lei, in vreme ce Cuba Libre , combinatia de cola si rom dupa care se dau in vant multe femei, costa 14 lei. Din meniu nu lipseste nici vinul.
Si cum criza e inca pe val, cei care nu-si permit o sticla intreaga de vin, pot sa se multumeasca si cu un pahar (10 lei), insa nu e o afacere tocmai rentabila sa cumperi la pahar, in conditiile in care simti ca parca nu-ti ajunge unul singur.
Daca ti se face foame, pe langa specialitati olandeze cu nume greu de memorat, in meniu se gasesc supe (12 lei portia), salate ba chiar si desert (tiramisu).
Oamenii care trec pragul Grand Cafe Van Gogh sunt persoane de peste 25 de ani, cu haine si atitudini care-ti sugereaza venitul cu mult peste medie. In general, vin multi turisti straini, multi dintre ei clienti ai hotelului invecinat.
Muzica este de multe ori acoperita de murmurul din jur, insa in momentele in care e mai putina lume poti ciuli urechea la sonoritatile de jazz si soul.
La Grand Cafe Van Gogh merita sa mergi macar o data din pura curiozitate. Nu este un loc intim, nici foarte prietenos, insa este, pot spune cu mana inima, o cafenea recomandata celor care nu suporta fumul de tigara.
Adresa Grand Cafe Van Gogh: Str. Smardan, nr. 8, sector 2, Bucuresti, program: 7.00-24.00 (zilnic)
Puncte tari:
-amplasare ultracentrala
-ventilatie buna
Puncte slabe:
-designul
-toaleta barbatilor

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea