De prin lume adunate

#aerodrom #parapanta #paintball #kiting #aerotrim #zorbing #sport extrem #zbor agrement #zbor de agrement #zbor balon #zbor cu balonul #role #patinoar #cos picnic #picnic #ziua femeii #8 martie #1 martie #cadou #martisor

Cadou de 8 martie - o plimbare cu balonul

Te-ai saturat sa daruiesti cadouri clasice de Martisor? Vrei sa-i oferi partenerei tale o zi de neuitat? Opteaza pentru activitatile in aer liber si combina astfel romantismul cu adrenalina.

Un picnic la padure

Mai tii minte vremurile din copilarie cand te duceai cu parintii si prietenii la o padurice din copilarie si incingeati un picnic pe cinste? Ia-ti iubita de mana si surprinde-o cu o iesire romantica in aer liber. Urcati-va in masina si indreptati-va spre o pajiste la marginea orasului. Nu uita ca este vorba de o surpriza, asa ca trebuie sa te ocupi de toate detaliile.

Pregateste din timp lista cu cele necesare: mancare, cat mai multe bauturi calde, tacamuri, paturi si jocuri. Nu uita de un buchet de flori salbatice sau specifice inceputului de primavara. Daca va aventurati, puteti porni impreuna in cautarea de floricele printre firele de iarba. Pentru un plus de romantism, poti achizitiona un cos special pentru picnicuri, dotat cu toate tacamurile pentru doi indragostiti. Mai multe detalii gasesti aici.

La patinoar

Daca temperaturile joase au de gand sa se mentina si la inceputul lunii martie, atunci fii in ton cu vremea de afara si invita-ti iubita la patinoar. Mai mult, completeaza surpriza si achizitioneaza-i, daca este cazul, propria pereche de patine. Preturile incep de la aproximativ 80 de lei.

Chiar daca zapada de afara s-a topit, exista si in Romania patinoare cu gheata artificiala. Unul dintre acestea este patinoarul din parcul Moghioros, iar intr-un cadru mai restrans, s-a deschis un patinoar artificial si in parcul Tineretului (ambele locatii se afla in Bucuresti). Preturile de intrare sunt de aproximativ 15 lei, iar daca vrei sa inchiriezi patine, mai platesti 10 lei pentru o pereche. Nu uitati sa savurati la sfarsit un pahar de vin fiert.

Cu rolele prin parc

Daca ai noroc de vreme frumoasa, in perioada de Martisor propune-i iubitei tale o plimbare prin parc cu rolele. Pe langa faptul ca este distractiv, acest gen de activitate se afla la indemana oricui, in orice moment al zilei. Aveti nevoie doar de o pereche de role si de un parc din apropiere.

Daca iubita ta nu stie sa mearga pe role, atunci ai putea sa o surprinzi, oferindu-i o lectie, tu fiind instructorul bineinteles. Ai toate sansele sa transformi o astfel de activitate intr-un moment romantic si amuzant. Ai nevoie de role? Le poti achizitiona de la 80 de lei, prerechea. Nu uita si de accesoriile pentru protectie.

Cu barca pe lac

La inceputul relatiei voastre obisnuiati sa dati fuga la cel mai apropiat lac si sa va bucurati de apusul soarelui, doar voi doi intr-o barca. Reinvie emotia primelor intalniri si propune-i iubitei tale o astfel de plimbare de Martisor.

Poti opta pentru o zona din apropiere intr-un cadru restrans, cum sunt, de exemplu in Bucuresti plimbarile cu barca pe lacurile Herastrau, Cismigiu sau Tineretului; de asemenea, pentru o mica croaziera, alege un traseu in Delta Dunarii. Barcile se inchiriaza pe zi, la un pret care porneste de la aproximativ 30 lei pentru o barca cu vasle. Inchirierea unei salupe costa aproximativ 250 lei si beneficiezi de insotitor. Mai multe detalii gasesti aici.

O plimbare cu balonul

Daca vrei sa ii oferi partenerei tale o surpriza inedita, incearca o plimbare cu balonul. Pentru aceasta trebuie sa stii cateva informatii de baza. In primul rand, in Romania nu exista foarte multe locuri unde poti desfasura o astfel de activitate. Unul dintre acestea este aerodromul Clinceni, situat in apropierea Bucurestiului. De asemenea, te mai poti bucura de un astfel de zbor in zona Poiana Brasov.

Pretul unui zbor este de aproximativ 600 euro, pentru o ora. Toata operatiunea dureaza in jur de 4-5 ore: pregatirea pentru decolare, zborul, aterizarea si ceremonia de botez (oferita de firmele organizatoare de zboruri cu balonul).

Zborurile au loc imediat dupa rasarit sau cu 2-3 ore inainte de apus. Pentru ca vantul poate fi destul de puternic, ar trebui sa va imbracati lejer, dar corespunzator unor temperaturi scazute.

Mai multe informatii despre zboruri cu balonul poti obtine aici.

Zboruri de agrement

Admira imprejurimile de la inaltime impreuna cu partenera ta si ofera-i clipe de neuitat. Nu ai nevoie sa fii posesorul unui avion particular pentru a beneficia de un zbor de agrement . Cu ajutorul firmelor de specialitate, va puteti bucura de senzatii unice la preturi accesibile. De exemplu, 30 de minute de zbor cu un avion usor te costa 60 de euro.

Cadoul vine mai intai sub forma unui card, pe care il poti darui persoanei iubite. Acestei optiuni simple ii poti adauga altele mai “adrenalitice”; preturile variaza in functie de activitatile alese; asadar, incepand de la 50 de euro pana la 150 de euro, poti beneficia de urmatoarele: 30 de minute de zbor cu avionul usor, motodeltaplanul si/sau motoparapanta. Cardurile-cadou se pot comanda aici.

Daca vrei sa admirati imprejurimile orasului Constanta si tarmul Marii Negre, atunci ofera-i iubitei tale un tur al litoralului cu avionul. Decolarea se face de pe aerodromul Tuzla situat in apropierea orasului Constanta.

Durata zborului este de 20 de minute, iar conditia este ca in avion sa fie prezent un grup de minim 3 persoane. Asa ca profita de ocazie si mai invita un cuplu alaturi de voi. Pretul este de aproximativ 70 de euro/persoana. Mai multe informatii gasesti aici.

Un pic de sport extrem

Daca vrei sa ii asiguri perechii tale o doza buna de distractie, atunci apeleaza cu incredere la sporturile extreme. Informeaza-te foarte bine inainte in legatura cu ceea ce presupun astfel de activitati, pentru a nu avea surprize neplacute sau eventuale accidentari. Distractia este insa garantata!

Zorbing

Acesta este un sport extrem originar din Noua Zeelanda. Zorbing consta in rostogolirea unei persoane aflata intr-o sfera transparenta cu un diamentru cuprins intre 2,6 m pana la 3,8 m. Balonul cu care se practica acest sport este o minge gonflabila din poliuretan termoplastic transparent, foarte flexibila si cu rezistenta sporita la zgarieturi si temperaturi extreme (de la -20 pana la +50 grade). Acesta contine in interior un balon de dimensiuni mai mici, sustinut intr-o pozitie paralela cu mingea exterioara. Spatiul din interior este locul unde va sta persoana care doreste sa practice sportul. Ea va fi sustinuta de un ansamblu de curele, confectionate dintr-un material foarte rezistent.

Cu ocazia sarbatorii de Martisor, compania romaneasca care asigura astfel de activitati are o promotie. Zorbing in Bucuresti de Martisor! De pe 28 februarie pana pe 01 martie 2009, cu ocazia Martisorului, Rolling Ball asteapta doritorii la partia de schi de langa Parcul Tineretului. Varsta minima recomandata este de 14 ani. Sunt admisi copii de la 6 ani doar cu acordul parintilor. Inaltimea minima admisa este de 1,5 m, greutatea maxima admisa este de 200 kg. Cei care vor sa incerce senzatii tari platesc pentru o coborare cu Zorbul, 30 de lei pentru doua persoane. Rezervarile se fac online.

Aerotrim

Acest sport s-a lansat oficial si in Romania pe 2 martie 2008 . Initial simulatorul anti-gravitatie (aerotrim) a fost folosit in antrenamentele pilotilor. Programarile se fac online si pentru grupuri de minim 10 persoane. Trebuie completat un formular de pe site-ul importatorului, iar ulterior vei fi contactat. Tariful practicat este de 25 RON/persoana. E bine de stiu ca de-a lungul iernii, aerotrim functioneaza in interiorul unui depozit ceea ce-l face practicabil doar in cursul saptamanii.

Kiting

Acest sport se poate practica atat pe sol cat si pe apa. Cand este practicat pe sol poarta numele de land kiting, iar cand este practicat pe apa se numeste water kiting. Pentru fiecare mijloc de locomotie folosit exista si o denumire specifica, astfel, cand se utilizeaza role offroad denumirea sportului este skatekiting, pentru mountainboard, denumirea este landboardkiting, pentru buggy vorbim despre buggykiting.

Mergand pe aceeasi idee exista si snowkiting, cand schiurile sau snowboard-ul sunt folosite ca mijloc de locomotie si surf kiting sau kiteboarding atunci cand se foloseste o placa asemanatoare cu cea de wind surf.

Sa inveti sa faci kiting nu este usor, ai nevoie de instructaj adecvat, iar acesta este asigurat de Kite Fever. Cursul de initiere in landkiting se numeste “DISCOVERY” si dureaza aproximativ 12 ore (4 zile cu vant bun). Acesta se poate prelungi pana la 16 ore (5~6 zile cu vant bun) datorita faptului ca exista si persoane care invata mai greu.

Pretul pentru un curs complet este de 200 Euro. In schimbul acestei sume, Kite Fever ofera cunostinte teoretice si practice, echipamentul de kiting (mai putin schiurile, snowboardul sau claparii) si ceea ce este cel mai important, este faptul ca ofera asimilarea cunostintelor practice in deplina siguranta.

Paintball

Este unul din cele mai violente sporturi extreme, jocul se practica intre doua sau mai multe echipe in care se simuleaza situatii de lupta cu ajutorul replicilor de arme. Nu exista limita a numarului de participanti la acest sport si pot participa toate persoanele indiferent de conditia fizica. Replicile arme folosite au la baza propulsia unor bile cu invelis de plastic subtire care se sparg usor la impact si contin un lichid colorat, un gel usor viscos ecologic, non-toxic.

Paintball Romania taxeaza doar timpul de prestari servicii 50 ron/ora/persoana, iar bilele ramin la pret de fabrica (15 RON = 200 bile = 1 incarcator). Echipamentul, pozele si filmarile sunt incluse in pretul unei partide. Acelasi site pune la dispoztie si arme speciale pentru fete, aceasta pot fi cumparata, iar pretul lor variaza 400 RON la 1.200 RON.

Parapanta

Istoria parapantismului a fost scrisa in cativa ani, cand barierele erau depasite aproape zilnic. S-a dezvoltat intr-o activitate aviatica de sine statatoare, ceea ce inseamna ca nu mai este simplu si usor de invatat. Cursurile pentru aceste sporturi variaza. Cursurile se pot face pentru o singura persoana, iar atuci preturile varianta intre 200 RON si 400 RON sau se pot face in grup, iar costurile se pot ridica la 1.200 RON.

Cele mai bune locuri de practicat parapanta se gasesc in Brasov, Masivul Postavaru in Poiana Brasov. Mai gasesti locuri bune in Bunloc sau Dealul Lempes. In Poina Brasov exista 2 locuri de aterizare, partia Bradul si Gondola. Nu exista o perioada optima pentru asa ceva, sportul putand fi practicat in orice anotimp. Urcatul se face cu gondola sau telecabina din locul ales. Costul actual al telecabinei este de 8 RON.

Bungee Jumping

Adrenalina este garantata cu acest sport. Originile sale se afla in Oceanul Pacific, pe o insula ce apartine poporului Vanuatu si care se numeste Insula Pentecost. Aici exista si exista o traditie care se numeste scufundare pe uscat si care este stramosul Bungee-Jumping-ului din zilele noastre.

Tinerii de pe Insula Pentecost faceau, si inca mai fac, acest test de barbatie, ce marcheaza incheierea unei perioade din viata lor si intrarea in randul barbatilor. Ritualul este foarte simplu. Se construieste un turn de lemn cu inaltimea de 100 de picioare, se aleg doua liane care se leaga de gleznele saritorului si de turn, iar apoi urmeaza saritura.

Sariturile cu Bungee se pot face de la locatia special amenajata din Cheile Rasnoavei, la 3 km de soseaua Predeal-Rasnov, iar pretul unei sarituri se ridica la 350 lei. Cheile Bicazului sunt o alta optiune buna, insa platformele de Bunjee Jumping se pot amenaja oriunde, chiar si pe o plaja. Pretul unei sarituri variaza in functie de sezon si de inaltimea de la care sari. In unele situatii, va trebui sa semnezi un act pe proprie raspundere, dar nu este de dorit sa practici acest sport daca ai o inima slaba.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea