De prin lume adunate

#gaudeamus #timp liber #targuri #evenimente #targ carte #evenimente bucuresti #gaudeamus 2012

Gaudeamus 2012, targul de carte scolara

In perioada 17 - 25 septembrie 2012, in incinta unui pavilion expozitional amplasat in Parcul Tineretului din Bucuresti, va avea loc editia a X-a a Targului Gaudeamus, targ de carte scolara.

Targul Gaudeamus Carte scolara este organizat de Radio Romania, in parteneriat cu Uniunea Editorilor din Romania si Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti. Evenimentul va inaugura inceputul de an scolar intr-o atmosfera deschisa si prietenoasa, in care profesorii, elevii, parintii, dar si iubitorii de carte de toate varstele sunt asteptati sa descopere surprizele editoriale ale toamnei.

Dedicat segmentului educational al pietei de carte, targul se anunta a fi deopotriva o platforma de prezentare a celor mai recente aparitii din domeniu, dar si un eveniment dinamic si interactiv, cu lansari de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri si concursuri.

Vor participa peste 35 de edituri romanesti si straine reprezentate in Romania, agentii de distributie de carte, alaturi de producatori de notorietate in domeniul cartii scolare, al jocurilor educative si al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar.

Evenimente si oferte pentru toate gusturile

Din oferta editiei se numara o gama completa de manuale si auxiliare scolare aprobate de Ministerul Educatiei din Romania, materiale didactice pentru toate nivelurile de studiu, o varietate aproape exhaustiva de titluri cuprinse in bibliografia scolara, software educational de ultima generatie si lectii interactive pe suport multimedia, dar si noutati editoriale aflate in portofoliul celor mai importante edituri din Romania.

Targul Gaudeamus Carte scolara continua campania de donatie de carte pentru bibliotecile rurale din Romania. Vizitatorii si expozantii prezenti la Targ sunt invitati sa doneze carti care vor fi directionate catre biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din zona capitalei.

Din 2010, cand a fost lansat proiectul "Cartile se intorc acasa", au fost donate peste 41.000 de volume care au fost directionate catre biblioteci rurale din aria de acoperire a studiourilor teritoriale Radio Romania.

Liceenii bucuresteni sunt invitati la competitia lecturii, in cadrul Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu". Castigatorul locului I va participa la finala concursului, care va avea loc cu prilejul Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, care se va desfasura in perioada 21 - 25 noiembrie, la Bucuresti.

Gaudeamus Carte scolara gazduieste expozitia de fotografie "Istoria imaginara a cartii si a scrisului", care cuprinde lucrari originale semnate de Jean Marc Godes, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a Targului.

Intre arta fotografica si poezie, creatiile semnate de Godes pun in scena o lume plina de candoare, proaspata si vie, in care exista un singur protagonist: "Cartea", in ipostaze insolite si mereu revelatoare.

Ateliere si lansari de carte

Marti, 18 septembrie de la ora 16.00 va avea loc o dezbatere cu tema "Cine mai are nevoie de carti in bibliotecile scolare?". Joi, 20 septembrie de la ora 17.00 vor avea loc doua lansari de carte, "Nepotul lui Dracula", de Alexandru Musina si "Dictionarul limbii romane pentru elevi".

Sambata, 22 septembrie, va avea loc prezentarea manualui de limba sanscrita de Amita Bhose, iar duminica, 23 septembrie, un atelier de limba bengali.

Programul de vizitare va fi de luni pana sambata intre 11.00 si 19.00, iar duminica de la 10.00 pana la 16.00,. Intrarea la targul de carte este libera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea