De prin lume adunate

#hobby #pictura #arta #expozitie #bucuresti #galerii de arta

Galerii de arta in Bucuresti

Creatii nonconformiste pe suport digital, picturi si sculpturi suprarealiste sunt doar cateva dintre atractiile galeriilor de arta din Bucuresti. Chiar daca pana acum erai obisnuit ca in galeriile de arta sa gasesti lucrari prafuite, lucrurile s-au schimbat profund in ultimii ani in peisajul cultural bucurestean. Asa ca, atunci cand ai chef de o schimbare in program, nu strica sa calci pragul unei astfel de galerii.

Galeria Hanul cu Tei

Galeria de Arta si Antichitati Hanul cu Tei se afla la etajul Hanului cu Tei si este cea mai mare galerie de arta din tara. La Galeria de arta Hanul cu Tei vei gasi obiecte de arta vechi, precum piese de mobilier, lambriuri , tapiserii si covoare, tablouri, fotografii, albume, documente vechi, ceasuri, aparate de fotografiat si gramofoane, monede si decoratii, icoane si chiar jucarii.

Galeria dispune de mai multe saloane: salonul Ludovic al XV-lea, salonul Louise–Phillipe, salonul Rococo si salonul Ludovic al XVI-lea. Tot la Galeria Hanul cu Tei exista si o casa de licitatie cu acelasi nume, care tranzactioneaza obiecte de arta. Clientii galeriei sunt colectionari de arta, amatori de raritati, dar si diverse ambasade. Galeria de Arta si Antichitati Hanul cu Tei se afla pe strada Lipscani la numarul 63 si este deschisa de luni pana vineri intre orele 10-18.

Galeria Nemtoi

Galeria Nemtoi este primul spatiu de arta contemporana dedicat exclusiv lucrarilor de sticla ale artistului Ioan Nemtoi si totodata prima galerie de sticla in Romania. Ioan Nemtoi este unul dintre cei mai cunoscuti artisti contemporani ce lucreaza in sticla, apreciat pentru creativitatea si pentru tehnica de al sticlei. Galeria se afla pe Calea Victoriei, la numarul 126 si este deschisa de luni pana vineri intre orele 10-20.

Galeria Orizont

Galeria Orizont este situata in centrul capitalei si functioneaza din 1960. Este una dintre cele mai mari galerii din Bucuresti, insa aici nu pot expune decat artisti plastici, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania. De-a lungul timpului, in Galeria Orizont au fost expuse obiecte de arta care au apartinut marilor maestri ai picturii, sculpturii si graficii romanesti. Galeria Orizont este o galerie reprezentativa pentru arta contemporana romaneasca.

Galeria organizeaza periodic evenimente expozitionale. Aici vei gasi o mare varietate de stiluri si tehnici. Sunt reprezentate icoane pe sticla, icoane pe lemn, ceramica, tapiserii, si pictura de sevalet. Galeria Orizont se afla pe Bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 23 si este deschisa de luni pana vineri intre orele 10-19.

115 - Galerie de

Galeria de Arta Digitala 115 este primul spatiu din Romania si Europa de Est dedicat exclusiv expunerii si promovarii artei digitale in toate formele ei de manifestare. Arta digitala este o componenta esentiala a artei contemporane, iar scopul este acela de a sustine noile mijloace de creatie in arta ca instrumente indispensabile ale artistului modern.

Pe langa expozitiile de arta digitala, 115 organizeaza seminarii educationale, live art performance-uri si prin care publicul are ocazia sa se familiarizeze cu notiunea de arta digitala si cu folosirea uneltelor digitale in procesul de creatie. Galeria se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 115 si este deschisa zilnic, de luni pana sambata intre orele 12-20.

Galeria ArtSociety

ArtSociety este o galerie de arta moderna dedicata promovarii artei contemporane. Galeria a fost deschisa in luna decembrie a anului 2008. Prima expozitie a galeriei s-a numit Suflete-pereche si si-a dorit sa aduca in prim plan o serie de artisti care au calatorit impreuna atat personal cat si artistic. Galeria promoveaza in special lucrarile artistilor romani, atat din tara, cat si din straintate.

In prezent, la galeria ArtSociety este deschisa expozitia Bessarabia Moia, care reuneste o selectie de lucrari de pictura, sculptura si grafica ale unora dintre cei mai semnificativi artisti ai spatiului basarabean din perioada moderna. Printre artistii ale caror lucrari le vei putea admira in cadrul expozitiei Bessarabia moia se numara Nina Arbore, Milita Petrascu, Tania Baillayre-Ceglokoff, August Baillayre, Nicolae Gumalic, Theodor Kiriakoff Suruceanu si Anatol Vulpe.

Galeria ArtSociety se afla pe strada Logofat Luca Stroici, la numarul 18, in zona Armeneasca. Este deschisa de marti pana sambata intre orele 11-19, iar dumnica intre 11-14.

Pavilionul Unicredit este un spatiu independent work-in-progress, un spatiu de productie si cercetare al vizualului. Pavilionul organizeza anual expozitii, evenimente discursive, proiectii de filme si este implicat si intr-un program educational , Free Academy.

In cadrul pavilionului functioneaza o arhiva creata de artistii Lia si Dan Perjovschi si o non-arhiva creata de Razvan Ion si Eugen Radescu. Designul pavilionului a fost realizat de arhitectul Adriana Mereuta, care a incercat relaxarea unei structuri comuniste.

Pavilionul Unicredit se afla pe soseaua Nicolae Titulescu, la numarul 1 si este deschis de marti pana vineri intre orele 12-19, iar sambata si duminica intre orele 14-21.

Atelier Cafe

Prezent in centrul vechi al Bucurestiului, Atelier Cafe prezinta un concept nou in promovarea artelor plastice romanesti moderne si contemporane. Atelier Cafe aduce in acelasi loc galeria de arta, ceainaria si cafeneaua.

Aici vei vedea lucrari autentice semnate de unii dintre cei mai importanti artisti contemporani, dar si materiale ale unor pictori tineri. Galeria se afla pe strada Selari, la numarul 7 si este deschisa de luni pana vineri intre orele 10:30 - 20:00.

In Bucuresti mai exista si alte galerii: , Galeria Dalles, Atelier 35, Galeria Grigore Mora, Galeria H'art sau Galeria Posibila. In aceste galerii de arta vei gasi expozitii de pictura, sculptura, desen sau ceramica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea