Inca de la prima sa montare, in anul 1611, Furtuna a fost una dintre cele mai populare piese ale dramaturgului. Nu este doar o poveste despre puterea de transformare a magiei si artei, ci si o parabola despre dominatia politica, o poveste arhetipala despre relatia parinte-copil si o alegorie a educatiei morale.

Alaturi de o echipa cu care lucreaza de multi ani, catalina buzoianu abordeaza un text clasic, socotit o piatra de incercare pentru regizori. Furtuna, in viziunea sa, capata aspecte contemporane, fara a pierde din magia shakespeariana.

Furtuna se desfasoara, in viziunea Catalinei Buzoianu, pe insula Stromboli, la intersectia lumii nord-africane cu cea europeana, intr-un peisaj bantuit de spirite, dar si de cutremure, dominat de figura unui Prospero autoritar, om de stiinta animat de dorinta de razbunare. Imaginile sunt contemporane, decorul lasand cu generozitate loc video-proiectiei.

“Furtuna este un spectacol pe care il montezi o singura data in viata, daca ai noroc. Inseamna mult pentru un regizor. Mie mi-a dat prilejul sa ma intorc in timp si sa-mi reconstitui toata viata teatrala. Incerc sa inteleg ceva din piesa aceasta si din trecerea mea prin viata si prin teatru. Este ca o oglinda a timpului in care imi revad nu numai viata, dar o separ pe etape si incerc sa inteleg ce a reprezentat totul si ce reprezinta segmentele” declara Catalina Buzoianu.

Furtuna are premiera miercuri, 21 ianuarie 2009 , la Teatrul Mic, cu incepere de la ora 19.

  •   2009-01-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii