De prin lume adunate

#masca #premiera #teatru

O comedie englezeasca la “Masca”

Vineri, 21 noiembrie, ora 20.00, Teatrul Masca va invita la o noua premiera : “ Acul cumetrei Gurton ”. Piesa este o comedie-muzicala si poarta semantura lui  Mihai Malaimare . In rolurile principale ii veti intalni pe Olga Delia Mateescu , Mihai Malaimare, Viorel Paunescu si Ana Maria Paslaru.

Textul, cu autor necunoscut, este o farsa in cel mai pur stil englezesc. Acest spectacol deschide drumul marilor comedii ale lui Shakespeare. Piesa, cu un ritm extraordinar de alert, are personaje pitoresti, jocuri de cuvinte de un comic irezistibil si o actiune simpla dar extrem de bine scrisa.

Musical ironic

Cumatra Gurton si-a pierdut acul pe care il cauta peste tot, zadarnic. Derbedeul satului ii sopteste ca l-ar fi furat o vecina, doamna Chat. In acelasi timp, acesteia ii spune ca vecina Gurton o acuza in gura mare, pe motiv ca i-ar fi furat un cocos. De aici un quiproquo prelungit, manuit cu verva si ingeniozitate. Cele doua vecine se insulta, se paruiesc, rascolesc tot satul. Cauza initiala a conflictului este repede uitata, se reaprind vechi certuri si ranchiuni ascunse.

Mihai Malaimare realizeaza un muzical modern ce degaja o ironie de cea mai buna factura, cu un limbaj scenic direct, axat pe actor.  

Muzica inspirata a tanarului compozitor Razvan Diaconu ofera partituri generoase actorilor, iar costumele Undei Popp confera culoare si pitoresc, intregind ansamblul acestui spectacol complet.

Asadar, in acest week-end Masca va asteapta la o intalnire cu comedia englezeasca, cu muzica buna si cu un pahar de scotch.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea