De prin lume adunate

#funny games #requiem for a dream #filme #lista lui schindler #filme de groaza #filme horror

Filme grozave pe care nu ai suporta sa le vezi a doua oara

Exista filme de care te indragostesti iremediabil de la prima vizionare si care te fac sa le revezi in repetate randuri, cu aceeasi placere. Sunt insa si acele filme carora le recunosti splendoarea si geniul, insa pe care nu ai mai indura sa le vezi a doua oara, din dorinta de a evita durerea ori spaima resimtite la prima vizionare.


1. Requiem for a Dream (2000)

Capodopera semnata de Darren Aronosfky ofera o imagine sfasietor de dureroasa asupra vietilor a patru indivizi care se autodistrug din cauza dependentei. Pelicula cu Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans si Ellen Burstyn este, de altfel, faimoasa pentru finalul sau greu de digerat care te determina sa nu iti mai doresti sa traiesti vreodata suferinta provocata de experientele traumatizante ale celor 4 personaje.


2. Funny Games (2007)

Filmul cinic semnat de Michael Haneke este un thriller, cu Naomi Watts si Tim Roth, care socheaza atat prin violenta, cat si prin tensiunea pe care o creeaza. Regizorul isi tortureaza audienta implicand-o emotional in teroarea traita de cuplul sechestrat in propria locuinta de 2 psihopati, pedepsind-o constant pentru speranta ca ororile indurate de sotii nevinovati vor avea un final fericit...


3. Schindler's List (1993)

Unul dintre numeroasele filme excelente semnate de Steven Spielberg, "Lista lui Schindler", plasat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, spune povestea lui Oskar Schindler (Liam Neeson), un om de afaceri german care salveaza viata a mai bine de 1000 de evrei oferindu-le un loc de munca in fabricile sale.

Poate parea o poveste draguta la prima vedere, insa imaginile alb-negru si scenele devastatoare - precum aceea in care un grup de prizioneri evrei este dus intr-o camera de gazare - ofera o reprezentare dureroasa a ororilor indurate de victimele Holocaustului.

Mai exact, pentru a putea spune povestea barbatului care a salvat mai bine de 1000 de vieti, Spielberg se vede nevoit sa o spuna si pe cea a monstrului care a dus la moartea a milioane de oameni. Si o face fara menajamente.



Sursa foto: alienationmentale.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea