De prin lume adunate

#braila #mariana nicolesco #mamaia #capitol #urban #bucuresti #teatru

Festivaluri de august pe care nu le poti rata

Luna august si-a facut aparitia incet si frumos in vietile noastre. Fie ca suntem in concediu sau la birou, luna august este una linistita, de vara.

Si pentru ca-i august si este luna lui gustar, trebuie sa profitam la maxim de toate evenimentele. Fie ca sunteti la mare, la munte sau in Bucuresti, ocazii de petrecere a timpului sunt destule.

Asa ca bifeaza in calendarul acestei luni propunerile noastre.

Teatru Sport la Bucuresti

Pana pe 3 august, Teatrul Fara Frontiere, care ne-a obisnuit de-a lungul timpului cu workshop-uri si ateliere, vine acum cu un maraton de arta teatrala.

Teatrul sport este un concept nou pentru scena teatrului romanesc, o imbinare fericita intre arta improvizatiei si spectator, cel care dicteaza cursul piesei de teatru.

Teatrul Fara Frontiere reuneste reprezentanti din toate trupele de teatru sport din Bucuresti - insa nu intr-o confruntare, ci intr-un show unic.

Cultura urbana la Capitol

In peisajul cultural urban al Bucurestiului s-a mai adaugat inca un loc pe care nu trebuie sa il ratezi vara asta: Capitol.

Fosta gradina – cinema din perioada interbelica, Capitol, se afla pe strada Constantin Mille, aceeasi strada care gazduieste si Teatrul Mic. Capitol cuprinde atat un cinematograf acoperit cat si o gradina cu balcon, un loc incarcat de istorie. A fost contruit in 1912 si a reusit sa iasa cu “fata curata” din cele doua razboaie mondiale.

Anul acesta, cei de la Save or Cancel au reusit sa dea din nou viata acestui loc uitat din Bucuresti si au creat un spatiu in care in fiecare zi vei avea ce sa vezi: pe langa arhitectura deosebita si vegetatia abundenta vei avea parte de proiectii de filme, concerte, expozitii, documentare, animatii, live visuals, filme de arhitectura, art, muzica, dans contemporan.

Teatru in aer liber

Tot in Bucuresti, si tot in materie de arta si cultura urbana, Teatrul ne imbie in perioada 15-30 august la primul festival de teatru independent in aer liber.

Proiectul Companiei D’Aya ne o cura de teatru. Actori tineri, dar si maestri in arta teatrala, precum Maia Morgenstern , Adriana Trandafir , Cristi Iacob, ne vor purta prin lumea pieselor lor,ca de exemplu Dragostea dureaza trei ani, Si caii se-mpusca, Hell sau Iubire confort 2.

Spectacolele au ca punct de incepere ora 21 si tot ce trebuie sa faci este sa vii. De restul se va ocupa Teatrul Undercloud .

Festivalul de Canto Hariclea Darclee Braila

Daca pana duminica te afli la Braila si ai chef de o portie de cultura adevarata, festivalul Hariclea Darclee este evenimentul de la care nu poti lipsi.

Organizat inca din 1995 la Braila de binecunoscuta soprana Mariana Nicolesco , festivalul se bucura de renume si peste hotare si aduce sute de tineri din toata lumea dornici sa se afirme la unul dintre cele mai pretentioase concursuri de gen.

Anul acesta festivalul contine o serie de evenimente dedicate Anului International Puccini, conferinte, master classes si concerte.

la Mamaia

Asta-i comedie! In ultima vreme nu am mai auzit de un festival al teatrului pe litoral. Dar uite ca se intampla. Daca pana pe 24 august te afli in vacanta pe litoral iti poti face timp intr-una din seri sa mergi la teatru.

Spectacolele vor avea loc in toate teatrele din statiuni precum Mamaia, Navodari, Eforie, Mangalia, dar si de la Harsova, Medgidia, Constanta si Slobozia si vor participa trupe importante din tara: Teatrul din Sfantu Gheorghe, Teatrul National din Iasi, Teatrul "George Bacovia" din Bacau, si Teatrul "Tony Bulandra" din Targoviste.

Festivalul este o incercare de a reinvia traditia de dinainte de ’89 cand teatrele sustineau spectacole pe litoral in timpul verii.

Se pare ca luna august este plina de evenimente, care mai de care mai atragatoare. Urmatorul pas trebuie facut de tine…alege ce iti place.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea