De prin lume adunate

#muzica de camera #muzica #festival #sonoro

Festivalul Sonoro 2009

Festivalul International de muzica de camera SoNoRo se afla la cea de-a patra editie. In acest an va prezenta 11 concerte la Bucuresti, Cluj si Iasi. Festivalul se desfasoara in perioada 1 - 13 noiembrie 2009 si va debuta in Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

"Festivalul SoNoRo nu isi propune sa placa, ci sa starneasca pasiuni, sa incante, sa vrajeasca. A patra editie a festivalului aduce 11 concerte si 25 de artisti internationali remarcabili, reinventeaza pentru muzica clasica noi sali inedite si abordeaza o tema noua cu fiecare concert. Editia 2009 a festivalului va oferi publicului roman o experienta artistica complexa, imbinand muzica de camera cu artele vizuale: pe langa concerte vom avea o proiectie de film in premiera, proiectii video si o expozitie de fotografie. Prin calitatea interpretarii si prin diversitatea prezentarii ne dorim sa tinem treaza in continuare atentia publicului fidel si sa atragem tot mai multe persoane, tineri in special, in salile de concerte", declara Razvan Popovici, directorul festivalului.

Concertele Souvenir de Florence, Prayers and dreams, Serenade , Sans Orchestre, Maestri germani, Matinee - Muzica de camera a la carte, Finale , Interferente si Festivalul SoNoRo On Tour la Iasi si Cluj ii vor aduce pe scena pe unii dintre cei mai apreciati interpreti ai momentului din Londra, Berlin, Tokyo, Munchen, Bucuresti, Paris, San Francisco, Zurich si Viena.

Si in acest an spectacolele se vor desfasura la Palatul Cotroceni, Palatul Bragadiru, Catedrala Sfantul Iosif, Palatul Cercului Militar National, Ateneul Roman si Muzeul National "George Enescu".

Printre invitatii din acest an se numara Diana Ketler, Mihaela Ursuleasa, Gilles Apap, Corinne Chapelle, Daishin Kashimoto, Alina Pogostkina, Alexander Sitkovetsky, Jurg Dahler, Razvan Popovici, Bernhard Naoki Hedenborg, Adrian Brendel, David Cohen, Razvan Suma, Petru Iuga, Chen Chalevi sau Colours of Invention.

Pentru prima data SoNoRo include in program proiectia de film. Filmul documentar Pianomania - In cautarea sunetului perfect, in regia lui Lilian Franck si Robert Cibis va putea fi vazut in premiera in Romania, in cadrul concertelor Interferente ( 10 noiembrie 2009 , MNAR, Sala Auditorium) si SoNoRo On Tour Cluj (12 noiembrie 2009, Universitatea Babes-Bolyai, Auditorium Maximum). Premiat la Festivalul International de Film de la Locarno, Pianomania este un tribut adus muzicii clasice, un film despre dragoste si perfectiune, o calatorie plina de umor in lumea secreta a sunetelor.

Biletele la concertele festivalului SoNoRO se gasesc pe ticketpoint.ro, myticket.ro si in toate magazinele Diverta din Bucuresti si din tara. Pretul biletelor variaza intre 20, 30 sau 50 de lei (reducere 50% pentru elevi si studenti). Abonamentul pentru 6 concerte costa 200 de lei.

Accesul la concertele Serenade (5 noiembrie, Catedrala Sf. Iosif, ora 20.00), Maestri germani (7 noiembrie, Muzeul National George Enescu, ora 18.00), Matinee - Muzica de camera a la carte (8 noiembrie, Centrul Ceh, ora 11.00) este liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea