De prin lume adunate

#evenimente #festival teatru #festivalul de teatru de la sibiu

Festivalul International de Teatru de la Sibiu

In perioada 25 mai - 3 iunie, la Sibiu are loc cea de-a XIX-a editie a Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Sub genericul "Crize. Cultura face diferenta", festivalul are un program incarcat, cu sute de evenimente si invitati din tara si strainatate.

Timp de zece zile orasul Sibiu se va transforma intr-o scena uriasa reunind peste 2500 de artisti din toate colturile lumii.

Companii de renume din domeniul artelor spectacolului, regizori romani si straini, critici, operatori din turismul cultural, producatori si zeci de mii de spectatori se intalnesc la Sibiu pentru a sarbatori, pe parcursul a zece zile, creatia si creativitatea artistica in cadrul unui eveniment cultural ce urmareste promovarea reperelor valorice valabile la nivel mondial.

Tema din acest an a Festivalului incurajeaza artistii si oamenii de cultura sa ofere o alternativa la perioada dificila prin care trecem, iar programul acestei editii cuprinde spectacole ale unora dintre cei mai apreciati si importanti regizori de teatru de pe scena internationala, oferind publicului din Romania sansa de a vedea productii de exceptie.

Spectacole de strada uluitoare, spectacole de instalatii sau itinerante, cu elemente de circ, exploatand apa, aerul sau focul vor anima din nou centrul istoric al Sibiului. Spectacolele de dans ocupa si in acest an un loc important in agenda de evenimente a Festivalului.

Pentru iubitorii de muzica, in acest an vor concerta gratuit in cadrul FITS unii dintre cei mai indragiti muzicieni romani: Stefan Banica Jr., Voltaj, Horia Brenciu si Smiley.

Anul acesta FITS va inaugura in parteneriat cu TVR Cinema o noua sectiune, si anume cea de film. In cadrul acestei sectiuni vor fi proiectate filmele "Undeva la Palilula" in regia lui Silviu Purcarete, "Akropolis" un performance regizat de Jerzy Grotowski, "Prin ganduri si imagini", un documentar de Liviu Ciulei si "Goldfish games", in regia lui Jan Lauwers.

Pe toata perioada festivalului vor avea loc lansari de carte, spectacole-lectura si conferinte, care vor aduce la masa de discutii personalitati marcante ale lumii culturale nationale si internationale precum John Freeman, George Banu, Ioan Holender, Nicolae Manolescu, Jan Lauwers si Wajdi Mouawad.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea