De prin lume adunate

#evenimente #festival #evenimente bucuresti #living statues 2012

Festivalul International de Living Statues 2012

In perioada 1 - 4 iunie in parcul Herastrau va avea loc cea de a 2-a editie a Festivalului International de Living Statues Masca. Alaturi de actorii Teatrului Masca, care au pregatit doua spectacole speciale pentru anul I.L Caragiale si Shakespeare, vor participa trupe din Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda si Romania cu spectacole care combina elemente de pantomima, comedie, dans si animatie.

In ansamblul artelor strazii, statuia vivanta ocupa un loc aparte. Misterioasa, surprinzatoare, amuzanta adesea, profunda uneori, statuia vivanta nu poate fi ocolita, atrage privirile ca un magnet, incita la comentarii, propune meditatii asupra conditiei umane si nu poate fi uitata niciodata.

Orice turist care a trecut prin Barcelona va povesti cu siguranta ca s-a plimbat si a admirat statuile umane de pe celebra La Rambla. Stranie putere trebuie sa aibe aceasta statuie vivanta ca sa se vorbeasca despre ea atunci cand ai drept concurenta teribila realitatea: Gaudi de exemplu.

Un festival dedicat statuilor vii este o sansa oferita publicului roman de a trai din plin misterul creatiei, de a iesi, fie si pentru cateva clipe, din cenusiul vietii de zi cu zi, de a se bucura de frumos, de energie, de seninatate, de calm, de zambet.

Intrarea de la Charles de Gaulle, Aleea Cariatidelor, Fantana Modura si Aleea spre Expoflora vor deveni locul de pelerinaj al unor personaje ce vor impresiona publicul prin spectaculozitatea lor.

"Ma bucura mult faptul ca acest festival a starnit ecouri si emotii in randul publicului, drept pentru care am pregatit o noua editie care anul acesta va sta sub semnul lui Caragiale cu motto-ul: "Simt enorm si vad monstruos". Nu numai opera marelui dramaturg va fi prezenta in cadrul evenimentului.

Literatura va domina aceasta editie iar statuile vivante vor purta publicul prin lumea plina de farmec a personajelor lui Shakespeare sau cea fantastica a zeilor din Olimp, prin povestile copilariei spuse de zane, dar si prin amintiri uneori comice, alteori romantice din Bucurestiul de alta data cu elita lui, cu boieri si tarani, o lume pestrita care a animat candva Micul Paris. Sunteti invitati sa descoperiti o lume magica, in care fiecare statuie va va spune povestea ei unica!", a declarat Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.

Festivalul International de Statui Vivante este un eveniment unic in Europa Centrala si de Est, prima editie fiind organizata anul trecut la initiativa Teatrului Masca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea