De prin lume adunate

#evenimente #spectacol #flamenco

Festival de flamenco la Bucuresti

Luna februarie este dedicata evenimentelor legate de cultura spaniola, festivalul flamenco fiind doar unul dintre numeroasele exemple care ar putea fi date.

Astfel, vor putea fi vizionate filme apartinand regizorului Carlos Suara, care de altfel va sosi si in capitala Romaniei pentru a lua parte la evenimentele respective. O serie intreaga de manifestari culturale vor fi organizate de

Ambasada Spaniei la Bucuresti, fiind deschide tuturor iubitorilor de cultura, si mai ales de cultura spaniola. Festivalul flamenco este unul dintre evenimentele cele mai asteptate, fiind organizat impreuna cu Institutul Cervantes si derulandu-se pe parcursul lunii februarie. Iubitorii acestui stil de muzica vor avea ocazia sa vada dansuri specifice, cantece traditionale, dar si acorduri de chitara sau reprezentatii de jazz.

Teatrul Odeon va deschide festivalul flamenco pe data de 9 februarie, cel mai important concert avand loc pe data de 16 februarie in cadrul Ateneului Roman.

Seria spectacolelor va fi deschisa de dansatoarea de flamenco Yolanda Osuna (8, 9, 10 februarie, Teatrul Odeon) si va fi continuata de recitalul ansamblului de muzica de camera "La Maestranza" (16 februarie, Ateneul Roman) si de concertul de jazz flamenco sustinut de Sergio Monroy (22 si 23 februarie, Teatrul Odeon). Publicul se va mai putea delecta cu un "Duo de chitara flamenco" (27 si 28 februarie, Ateneul Roman) si cu un ciclu de filme regizate de Carlos Saura (5, 6 si 7 martie, Sala Elvira Popescu).

Pe langa evenimentele deja mentionate, se vor organiza si alte manifestari dedicate implinirii a doua secole de la obtinerea independentei statelor ibero-americane, expozitii si mese rotunde la care vor fi abordate diferite teme, printre care si cea a romilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea