De prin lume adunate

#fotografie #expozitie fotografie #arta fotografica #f64

F64 sustine fotografia romaneasca peste hotare: Vlad Eftenie expune la Milano si Roma

Pe 23 septembrie, fotograful Vlad Eftenie duce fotografia romaneasca acolo unde Europa s-a obisnuit ca doar moda sau istoria sa cucereasca privirile si atentia. F64 il sustine pe unul dintre cei mai cunoscuti fotografi romani, care se prezinta in fata italienilor si publicului iubitor de fotografie cu o imagine intitulata „Strange cloud“. Expozitia se numeste euroARTphoto si este programata sa se desfasoare la Milano si la Roma. Intre 23 septembrie si 29 octombrie 2014 va fi in Milano, iar la inceputul anului 2015 se muta in capitala Italiei. EuroARTphoto este o expozitie de fotografie artistica si aduce laolalta 28 de fotografi contemporani din tot atatea tari ale Uniunii Europene, acestia fiind prezenti cu fotografii definitorii ale muncii lor.

„Ne bucura fiecare moment in care fotografia romaneasca depaseste granitele si fotografii nostri ajung cunoscuti in alte tari. Vlad Eftenie nu este un strain al scenei europene, iar F64 se bucura ca ii este alaturi cu ocazia acestei noi reusite“, a declarat Marian Alecsiu, cofondator F64.ro. „Asa cum am invatat in acest deceniu si jumatate de existenta a F64, fotografia comunica dincolo de cuvinte, comunica stari si face asta prin emotii si intelesuri care trec de granite fizice si culturale. Noi am reusit sa fim un partener de incredere pentru toti iubitorii fotografiei, iar acum ii suntem alaturi lui Vlad Eftenie“, a completat Marian Alecsiu.

Artistii care expun la euroARTphoto au fost subiectul unei selectii care a avut loc in cursul anului 2014 prin avizul unei comisii de experti. Fotografii prezenti sunt afirmati si recunoscuti in mediul artistic. Nici varsta si nici genul nu au constituit criterii de selectie. Au primat fotografiile, in special caracterul lor introspectiv care atesta efortul cautarilor unei problematici in plan contemporan. Selectia a privilegiat acele imagini care nasc intrebari si care, pe cat posibil, se indeparteaza de caracterul documentar propriu domeniului fotografic. Acest fapt se imbina perfect cu scopul euroARTphoto, si anume de a constribui, alaturi de alte activitati din domeniul fotografic, la cercetarea artistica.

euroARTphoto aduce in acelasi loc pasiunea si emotia, adica pasiunea pentru fotografie si emotii impartasite. Aceasta expozitie constituie in acelasi timp o metafora a solidaritatii, dincolo de diferente culturale. Intalnirea celor 28 de opere artistice aduce un nou pretext introspectiv prin prisma dinamicii mediului artistic contemporan, care influenteaza in mod direct creativitatea. 

Unde se desfasoara euroARTphoto

Milano: 23 septembrie – 29 octombrie 2014

Palazzo delle Stelline, sediul Uniunii Europene, Corso Magenta 59 acces liber, vernisaj la orele 16.30 

Roma– inceputul anului 2015, Muzeul Laborator al Artelor Contemporane din cadrul Universitatii La Sapienza

Symposium - catalogul de cercetare in plan fotografic

Catalogul digital al expozitiei va fi disponibil cu ocazia vernisajului expozitiei de la Roma, la inceputul anului 2015. Pe langa contributiile unor viitori invitati, acesta va contine articole de specialitate, realizate de un grup de cercetatori din domeniul artistic. Lista completa cu acesti cercetatori este prezentata mai jos.

Austria: Thomas Licek, presedinte European Month of Photography (EMoP); Belgia: Daniel Desmedt, psihiatru si fotograf; Canada: Marta Braun, profesoara la Ryerson University, Toronto; Louis Kaplan, profesor la University of Toronto specializarea Studii Vizuale; Franta: Gabriel Bauret, scriitor specializat in fotografie si curator de expozitii; Véronique Figini Veron, profesoara la École nationale supérieure Louis Lumière; Irlanda: Justin Carville, profesor la Laoghaire Institute of Art, design si tehnologie; Italia: Pierluigi Basso Fossali, profesor de Semiotica la University IULM of Milan; Angela Madesani, profesoara la Academia of Brera si University of Bologne specializata in istoria fotografiei; Stefania Valente, jurnalista, curator, specialista in istoria artei, Roma; Olanda: Helen Westgeest, profesoara la University of LeidenModern specializata in arta contemporana; Polonia: Krzysztof Jurecki, profesor la Academy of Fine Art in Danzica si Art and Design School din Lotz; Romania: Cristina Costieanu, director editorial la epublio | director editorial la revista Photographia; Gabriel Tudor Balanescu, doctorand; Slovacia: Michaela Bosáková, coordonator de proiecte la Central European House of Photography; Michaela Pašteková, profesoara de fotografie la Academy of Fine Arts and Design; Elvetia: Nassim Daghighian, secretar la NEAR, Lausanne; Marea Britanie: Mark Durden, profesor de fotografie la University of South Wales; SUA: Jae Emerling, profeesor de istoria fotografiei la University of North Carolina; Shelley Rice, profesoara de arte la New York University; Bob Rogers, profesor, regizor, responsabil de curs fotografic la State University of New York; Thomas Werner, asistent profesor de fotografie in New York.

F64.ro, lider pe piata echipamentelor foto-video din Romania, detine cel mai mare magazin de profil pe piata romaneasca de comert electronic: www.F64.ro. Cu o echipa de 130 de angajati, F64.ro inseamna atat un spatiu fizic pentru o gama variata foto-video, cat si un magazin online, unde clientii pot gasi pe stoc tot ceea ce au nevoie in materie de foto-video.

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati legate de fotografie si F64.ro, ne gasiti pe contul oficial de Facebook: https://www.facebook.com/F64.ro

F64.ro sustine pasionatii de imagini, indiferent de ocupatia acestora si crede in ideea de fotografie ca stil de viata.

Pentru mai multe detalii:

Mihaela Ganciu- PR Manager Simona Sambotin – Brand Manager F64.ro

mihaela.ganciu@f64.ro simona.sambotin@f64.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea