De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #zilele bucurestiului #evenimente bucuresti #expozitii zilele bucurestiului

Expozitii de Zilele Bucurestiului

De Ziua Bucurestiului, pe langa targuri, concerte si spectacole, au loc si cateva expozitii interesante, cu imagini vechi si noi ale orasului de pe malurile Dambovitei.

"Suvenir de Bucuresti" la Galeriile de Arta

In perioada 13 septembrie - 1 octombrie, la Galeriile de Arta ale Municipiului Bucuresti, din strada Academiei, nr.15, se va desfasura expozitia de cadouri, accesorii, bijuterii de serie mica si pictura "Suvenir de Bucuresti", editia de toamna.

Spatiul conventional al unei galerii de arta se va transforma intr-un spatiu magic, special creat pentru sarbatorirea zilelor orasului Bucuresti. Expozitia poate fi vizitata in perioada 13 septembrie - 1 octombrie 2012, de luni pana vineri, intre orele 11.00 - 19.00 si sambata, intre orele 10.00 - 14.00.

"Bucurestiul vechi in detalii" la Institutul Cultural Roman

In perioada 17 - 30 septembrie 2012, Institutul Cultural Roman gazduieste expozitia de fotografie "Bucurestiul vechi in detalii" semnata de Paula Craioveanu. Expozitia va fi vernisata luni, 17 septembrie, ora 19.00. Paula Craioveanu este absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti si doctorand in arte vizuale la Universitatea Nationala de Arte.

Dubla formatie profesionala o determina sa priveasca orasul atat cu rigoarea arhitectului, cat si prin ochii artistului care descopera armonia, ritmul, proportia, detaliul in arhitectura veche a orasului.

Expozitia reuneste 20 de lucrari in care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regasesc in Bucuresti: neoromanesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist. Istoria selectiva a Bucurestiului este ilustrata prin ferestre, porti, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanti, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri. Accesul publicului la expozitie este liber.

Expozitia "Trecut-au anii" la Palatul Sutu

In perioada 13 - 30 septembrie esti asteptat la Muzeul Municipiului Bucuresti pentru a vedea expozitia foto "Trecut-au anii". Cea de-a cincea editie va reprezenta o intalnire cu anii '60 - '70 ai secolului XX bucurestean cu cel al anului 2012.

Fotografiile vechi provin din arhiva Muzeului Municipiului Bucuresti, pe cand cele actuale sunt realizate de membrii Asociatiei Bucurestiul meu drag.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea