De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #arta naiva #expozitii de arta

Expozitii de arta naiva in Bucuresti

Pana la sfarsitul lunii august, in Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman si la Muzeul Satului ai ocazia sa mergi la o expozitie de arta naiva. Proaspete si nostalgice in acelasi timp, creatiile naive te vor duce cu gandul la copilarie si la primele incercari de a desena.

Salonul international de arta naiva la Muzeul Taranului Roman

Pana la sfarsitul acestei saptamani, pe 26 august, la Muzeul Taranului Roman din capitala, este deschisa expozitia "Salonul international de arta naiva si outsider art".

Expozitia face parte dintr-un proiect de anvergura internationala, aflat la a II-a editie in Romania. Aceasta expozitie prezinta lumea artei brute. Lume vasta si interesanta, in arta bruta gasim tot ce nu vor sa accepte curentele artei.

In arta naiva se gasesc artisti fara studii riguroase de arta, arta populara cu trasaturi naive, dar si creatii ale celor pentru care arta este terapie, a creatorilor din impuls, a celor capbili de revelatii.

Expozitia este deschisa pana pe 26 august, in Sala Oaspeti.

Arta naiva si la Muzeul Satului

La Muzeul Satului din Bucuresti, pana duminica, 2 septembrie, in sala de expozitii "Gheorghe Focsa", este deschisa aceeasi expozitie de arta naiva ca si la Muzeul Taranului. Astfel, persoanele care nu au avut sa admire operele expune la Muzeul Taranului Roman mai au o sansa.

Ce este arta naiva

Sub denumirea de arta naiva se descrie fenomenul aparitiei la sfarsiul secolului al XIX-lea si continuand cu secolul XX a unor creatii apartind unor individualitati care nu au frecventat scoli de arta.

Aceste personalitati au ajuns sa isi constituie pe cont propriu atat viziunea, cat si mijloacele de exprimare plastica. Acesti artisti sunt incadrati in diverse categorii, de la "picotir populari", pana la "primitivi moderni".

Aparuta pe fondul civilizatie tehnologice, al uniformizarii din productia industriala, arta naiva reprezinta o forma de afirmatie a individualitatii. Artistul naiv are starea ideala de receptacol si de restituire a realului, lipsindu-i insa intrumentele unei instructii plastice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea