De prin lume adunate

#expozitie #pietre #muzeu #istorie

Expozitia "Comorile timpului. Civilizatii din epoca pietrei"

Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza expozitia "Comorile timpului. Civilizatii din epoca pietrei". Rezultatele cercetarilor a catorva generatii de arheologi, timp de mai bine de un secol, sunt astfel reunite cu scopul evidentierii veritabilelor capodopere ale artei preistorice din epoca pietrei.
Prin intermediul celor 1112 piese de metal, lut, os, corn si piatra, vizitatorii vor putea redescoperi un capitol al istoriei trecute a spatiului nord-dunarean, de acum mai bine de sase milenii, un bogat material arheologic ramas, in cea mai mare parte, necunoscut publicului din centrul si vestul Europei.
Expresie a fortei creatoare a comunitatilor umane ce au locuit pe actualul teritoriu al tarii nostre, aceste piese se constituie intr-un argument peren al necesitatii si utilitatii cunoasterii valorilor de patrimoniu pe care muzeele din Romania le poseda, certificand astfel nivelul european al colectiilor lor.
Expozitia face parte dintr-un amplu proiect international al carui obiectiv este de a face cunoscuta bogatia culturilor epocii neolitice din Romania. Reunite pentru prima data intr-o singura expozitie intitulata "Meister der Steinzeitkunst – Fruhe Kulturen aus Rumanien", la Historisches Museum Olten, din Elvetia, in perioada 2 iunie -1 octombrie 2008, aceste impresionante opere de arta preistorica s-au bucurat de aprecierea unanima a vizitatorilor si a presei din strainatate.
Expozitia "Comorile timpului. Civilizatii din epoca pietrei" este deschisa pana pe 30 aprilie 2009 , de miercuri pana duminica, intre orele 10 - 18.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea