De prin lume adunate

#evenimente #teatru #spectacol #piesa

Exilatii la Teatrul National din Bucuresti

Celebrul regizor Alexander Morfov aduce la Bucuresti, intr-o singura reprezentatie , o adevarata raritate teatrala, un spectacol aclamat de critici si de public, castigator a numeroase premii: Exilatii dupa Ivan Vazov.  Spectacolul va avea o singura reprezentatie la Teatrul National, Sala Mare, pe 2 martie 2010, de la ora 19:00.

Nascut in anul 1960, la Yambol, Bulgaria, absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bulgaria, Alexander Morfov este, de departe, regizorul celor mai impresionante performante artistice din teatrul bulgar al ultimelor decenii. Spectacolele sale au primit numeroase premii nationale si internationale.

Bazat pe nuvela din 1884 intitulata "Nedoritii, neiubitii" de Ivan Vazov, "patriarhul literaturii bulgare" si pe alte cateva texte, Exilatii prezinta vietile catorva refugiati saraci ajunsi in Romania cu gandul de a declansa o revolutie pentru a-si elibera tara de sub asuprirea otomana.

Fara bani, dar cu idealuri marete, fara sustinere, dar plini de entuziasm, fara arme, dar dornici de a fi liberi din nou. Oare vor reusi daca vor pune in scena o piesa care le va aduce atat de multi bani incat sa porneasca o revolta? Si cat de asemanatori sunt acesti bulgari din secolul XIX cu noi, cei de azi?

Spectacolul este supratitrat in limba romana. Biletele s-au pus in vanzare la Agentia de bilete a TNB.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea