De prin lume adunate

#spectacol #teatru #premiera #tnb

Exil in pamantul uitarii - un spectacol teatru-dans

Luni 23 noiembrie, ora 19:30, are loc premiera spectacolului coregrafic "Exil in pamantul uitarii", un spectacol despre iubire, tradare si neputinta, la Sala Atelier a Teatrului National Bucuresti. "Exil in pamantul uitarii" este un spectacol interdisciplinar creat prin juxtapunerea unor forme diferite de arte (dans, teatru, arte vizuale ).
Proiectul, initiat si condus de Andreea Tanasescu, o coregrafa care in ultimii ani a studiat si lucrat in Franta si Canada, isi propune realizarea unor succesiuni de experimente sonore, vizuale si coregrafice pornind de la texte scrise de scriitorul, eseistul, filozoful roman de origine ebraica Barbu Fundoianu, emigrat in Franta la inceputul secolului XX.
Spectacolul poarta acest germene al absurdului caracteristic vietii scriitorului prinsa in mrejele jocurilor de culise din anii razboiului, ani in care conditia de artist dar si de om era pusa in obscuritate. Destinul captivant, tragic al scriitorului, captat sub forma de fulguratii auditive in "scrisorile doamnei Fondane catre familia Maritain" si in dialogul acesteia cu un partener imaginar, constituie suportul psihologic dar si pretextul pentru a sugera in gestual o arheologie emotionala inedita.
Proiectul a fost deja apreciat la Luxemburg intr-o etapa de lucru anterioara si a primit o invitatie de a fi prezent in festivalul international de dans Bacau 2009 realizat cu suportul Centrului National al Dansului, Centrului G. Apostu, Bacau, prin programul ArtistNest.
„Exil in pamantul uitarii” a fost realizat cu ocazia Anului European dedicat creativitatii si inovatiei artistice si a implinirii a 65 de ani de la moartea scriitorului Barbu Fundoianu.
Echipa proiectului este formata dansatori, solisti ai Operei din Bucuresti, tineri actori, artist media, papusar.
Pretul unui bilet este 16 lei, iar biletele vor fi puse in vanzare la casa de bilete TNB, Bd. Nicolae Balcescu nr. 2, in zilele de luni intre orele 10.00 – 16.00 si de marti pana duminica intre orele 10.00 – 19.00. Pentru rezervari sunati la tel. telefon: 314.71.71.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea