De prin lume adunate

#expozitii #festivaluri #targuri de craciun #evenimente #zilele bucurestiului 2010 #bucuresti

Evenimente de Zilele Bucurestiului

Show-uri nautice si aviatice, vechi trasee bucurestene, expozitii cu suveniruri despre Micul Paris sau spectacole de magie sunt doar cateva dintre evenimentele care au loc in acest bucuresti . Pe Soseaua Kiseleff poti participa la o reeditarea a celebrelor “batai cu flori”, iar in centrul capitalei poti merge la “Noaptea Atelierelor deschise”. 

 

 

"Bataie cu flori de la Sosea" pe Kiseleff

 

"Sindrofie la Sosea" este un evenimente dedicat aniversarii a 551 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti. Cu aceasta ocazie vor fi inaugurate doua trasee turistice din Bucuresti, care cuprind Calea Victoriei si Soseaua Kiseleff. Plimbarea pe aceste doua vechi trasee va aduce la lumina nu doar vechi case si personaje de odinioara cu povestile lor ci si vechi obiceiuri desprinse din lumea protipendadei.

Prin acest eveniment se doreste reeditarea uneia dintre cele mai frumoase evenimente ale epocii interbelice, "Bataia cu flori de la Sosea". In parcul Kiseleff vor avea loc si evenimente care vor readuce la viata atmosfera de altadata. Flori presarate pe aleile parcului, targ de antichitati, demonstratii culinare cu mancare specifica vremii sau degustari de vinuri sunt doar cateva dintre atractiile evenimentului.

 

Show nautic si aviatic pentru bucuresteni

 

Pe 18 septembrie are loc prima editie a unui festivalul dedicat sporturilor aeriene si nautice, AeroNautic Show. La festival, pentru prima data acrobatiile nautice se combina cu cele aeriene deasupra unuia dintre cele mai mari lacuri din capitala. In cele 4 ore de spectacol AeroNautic legatura intre aer si apa se va face printr-o suprapunere a evolutiilor nautice si a celor aeriene astfel incat spectatorul nu va sesiza momentele de trecere dintre cele doua medii atat de diferite.

 

Premiera cultura: noaptea atelierelor

 

Noaptea Atelierelor propune un traseu de vizitare a atelierelor unor artisti, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Pe parcursul unei "nopti albe", publicul amator de arta are ocazia unica de a se familiariza cu atmosfera atelierelor de creatie. Publicul va putea vizita ateliere de pictura, grafica, sculptura, arte decorative, fotografie, instalatie sau colaj si arta multimedia.

 

bucuresti , o expozitie despre Micul Paris

 

La galeria de arta Elite Art are loc inaugurarea expozitiei "Suvenir de Bucuresti". De la tablouri infatisand diverse fatete ale capitalei, pana la ceramica fina, decoratiunile, bijuteriile ori accesoriile si palariile de dama, toate va vor aduce aminte de Micul Paris. Expozitia isi doreste sa incante ochiul publicului cu amintiri despre Bucurestiul de altadata . La eveniment vor fi prezente si personaje celebre din piesele lui Caragiale precum coana Zoitica sau Trahanache.

 

Festivalul de magie in Centrul Vechi al Bucurestiului

 

De Zilele Bucurestiului , la Teatrul de Comedie are loc prima editie a festivalului de magie "Harry Houdini". Festivalul isi propune ca pe parcursul a trei zile sa ofere publicul roman o incursiune in fascinanta lume a magiei. Evenimentul vrea sa dezvaluie cateva dintre tainele unei culturi putin promovate in Romania.
In cadrul festivalului vor fi prezentate spectacole care imbina arta magiei cu dansul, muzica si teatrul. Publicul va putea sa descopere toate stilurile iluzionismului. Festivalul se va desfasura in zona Smardan, Selari, Strada Franceza, Strada Sf. Dumitru si in incinta Teatrului de Comedie.

 

Ziua in care locurile de parcare sunt transformate in parcuri

 

Park(ing) Day este un eveniment ecologic desfasurat la nivel mondial, care atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile aglomeratii urbane. In Capitala, pe 17 septembrie este ziua in care cetatenii se vor bucura de spatiul verde in locurile de parcare din zona centrala. Fie ca citesc si se joaca cu cei mici, fie ca petrec cateva clipe impreuna cu prietenii, fiecare bucurestean este invitat sa schimbe la fata parcarea in spatiul verde de care are nevoie.

Parcarile participante sunt parcarea de la BCU, de la Eva, de pe Magheru si cea de pe Edgar Quinet, de la Universitate. In 9 locuri de parcare se va intinde iarba. Ziua Park(ing) Day incepe la orele 10.00 si se incheie la 18.00.

 

Seara de observatii astronomice

 

Fundatia Calea Victoriei va invita la o seara de observatii astronomice, pe 17 septembrie. Seara de observatii astronomice se va desfasura in afara Bucurestiului. Impreuna cu astronomul Adrian Sonka vei putea invata constelatiile si vei observa obiecte astronomice aflate la departare. Planeta Jupiter si satelitii sai, dar si Luna, vor fi observate si studiate printr-un telescop mare. Taxa de participare la eveniment este de 30 de lei. Inscrierile se fac la adresa de mail contact@victoriei.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea