De prin lume adunate

#parc tematic #Dismaland #parodie #banksy #marea britanie #disneyland

Dismaland, parcul controversat din Marea Britanie GALERIE FOTO

Dismaland un parc tematic care parodiaza celebrul Disneyland a fost inaugurat de controversatul artist britanic urban Banksy, in Weston-super-Mare, o localitate balneara din sud-estul Marii Britanii, conform agerpres.ro.

Peste 100 de localnici au primit bilete gratuite pentru deschidere, in timp ce restul vizitatorilor si-au procurat biletele de pe site-ul oficial al parcului. Un bilet costa 3 lire, iar in prima zi a deschiderii site-ul a picat din cauza numarului foarte mare de vizite. De mentionat este faptul ca parcul va fi deschis doar pana in data de 25 septembrie.

Potrivit agerpres.ro, un purtator de cuvant al artistului britanic, a carui identitate ramane inconjurata de mister, a declarat ca site-ul a primit peste 6 milioane de accesari in ziua inaugurarii.

In urma cu sase ani, Banksy - care a devenit cunoscut in anii 80 ca artist de graffiti - a atras 300.000 de vizitatori la expozitia 'Banksy versus Bristol Museum', cand a transformat pinacoteca intr-un muzeu de 'Istorie antinaturala'.

Bansky a amenajat de aceasta data "un parc tematic nerecomandabil copiilor", in cadrul caruia a reunit alti 58 de artisti contemporani, printre care britanicul Damien Hirst si americanca Jenny Holzer. Vizitatorii care ii trec pragul pot admira un castel pe jumatate daramat, furgonete de politie, barci pline cu imigranti si balciuri in care nu se castiga niciun premiu.

'Dismaland' are programate si o serie de spectacole muzicale, la care vor participa in urmatoarele saptamani trupele Massive Attack, Pussy Riot sau Kate Tempest.

Surse foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea