De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #green hours #teatrul luni #spectacol #piesa

Deformatii la Teatrul Luni de la Green Hours

Deformatii este un spectacol cabaret-opereta despre ce a mai ramas de vazut, de auzit, de aratat. Dincolo de aceste titulaturi este vorba de un proiect inspirat din mai multe texte in proza sau poezie (fie monologale fie dialoguri), ale unor tineri autori romani contemporani, cunoscuti ca poeti, prozatori, publicisti: Mitos Micleusanu, Razvan Tupa, Claudiu Komartin si Adina Zorzini.

Textele scrise sub forma de fragmente sau franturi propun, din punctul de vedere al regizorului Marcel Top, dar si al autorilor si, respectiv actorilor, o privire de ansamblu care este in acelasi timp si o analiza poetica asupra realitatii contemporane.

Deformatii realizeaza acest lucru intr-un mod in care dramaturgia recenta romaneasca nu il face, pentru ca dramaturgia contemporana romaneasca se afla intr-un continuu si interminabil proces de recuperare, al unor modalitati pseudo non-conformiste si stereotipe de a face teatru, bazate in principiu pe exhibarea unui derizoriu social compus din caractere picante, fortat si mediocru colorate, surprinse in situatii dramatice comune si inexpresive.

Intr-o alta ordine de idei, spectacolul Deformatii aduce o critica dubla (implicita si explicita) dramaturgiei si spectacolelor de export sau de import la mana a doua, concepute in genul povestilor de groaza sau al celor amuzant-penibile cu cretini din est, bazate in special pe administrarea unor asa zise "socuri neorealiste" spectatorului indulgent din Romania sau de aiurea. Aceste texte si spectacole, aparute pe filiera nouazecista a productiei de filme gen - "Patul conjugal" au, in fapt, foarte putine de a face cu subiectul in mod esential si in consecinta, cu spectatorul.

Proiectul Deformatii propune o incursiune chirurgical-teatrala intr-o realitate fragmentata, alcatuita din oameni inconjurati de fragmente, de franturi perceptive exterioare si compusi din bucati in propria lor interioritate.

Din distributie fac parte Tudor Aaron Istodor , Toma Danila, Adina Zorzini, Iulian Glita si Diana Cavallioti .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea