De prin lume adunate

#zapada #sarbatori #craciun #mos craciun

De ce ne dorim un Craciun cu zapada

In perioada sarbatorilor de iarna, majoritatea colindelor si cantecelor de Craciun ne fac sa visam la zapada. Daca te-ai trezit in dimineata de Craciun si te-ai uitat pe geam si ai descoperit ca totul in jur este alb, ei bine, aceasta este cea mai mare bucurie a sarbatorilor.

Speranta unui Craciun cu zapada a devenit deja traditie, la fel ca primirea de cadouri si colindele. In unele tari se fac chiar pariuri daca in ziua de 25 decembrie va ninge. Majoritatea oamenilor  asociaza sarbatorile de iarna cu zapada si ninsoarea, chiar daca in anumite regiuni acest lucru nu se va intampla niciodata.

Zapada de Craciun este o traditie in multe culturi ale lumii si multi dintre noi ducem dorul imaginilor traditionale de Craciun, asa cum le vedem in cartile postale.  Interesul pentru o vreme cu zapada in perioda sarbatorilor de Craciun isi are originile in climatul mult mai rece al perioadei 1550 – 1850 cand lumea a experimentat o “Mica Epoca a Ghetii”. Iernile erau foarte lungi si severe, iar raurile si apele inghetau complet.

White Christmas cu Bing Crosby

Piesa “White Christmas” scrisa de Irving Berlin in ianuarie 1940, este una dintre cele mai ascultate melodii din perioada sarbatorilor. Este cel mai influent cantec popular si este listat chiar si in Cartea Recordurilor pentru ca s-a vandut in peste 100 de milioanede copii in lumea intreaga.

Cu toate ca Bing Crosby a fost vocea care a facut acest cantec celebru si alti artisti, precum Louis Armstrong , Ella Fitzgerald sau Carpenters, si-au lasat amprenta personala asupra cantecului. Sincronizare lui Berlin a fost perfecta. Publicul a inceput sa asculte melodia in aceeasi perioada in care Statele unite intrau in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Soldatii aflati peste hotare continuau sa ceara inregistrari ale melodiei in lunile de iarna.

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Legendele Pomului de Craciun
Povestea lui Mos Craciun
Traditii de Craciun in jurul lumii
Renii lui Mos Craciun
Targuri de Craciun
Spiridusii lui Mos Craciun
De ce primim cadourile de la Mos Craciun in ghetute?
Traditia vascului de Craciun
Superstitii de Craciun
Cum aluneca Mos Craciun pe cos?
Cele mai citite carti despre Craciun
Delicatese de Craciun

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea