De prin lume adunate

#maestru in arta quilling-ului #arta quilling-ului #quilling

De ce ai nevoie pentru a deveni maestru in arta quilling-ului?

Quilling-ul este mai mult decat un hobby, este o arta pe care o stapanesc oamenii indemanatici, atenti la orice mic detaliu si iubitori de frumos. Se spune ca acest hobby isi are originea in arta de a modela firele de metale pretioase pentru a face tot felul de bijuterii purtate de membrii familiilor nobile.

Mai mult decat atat, quilling-ul a fost folosit mult timp de doamnele din inalta societate ca hobby, un hobby ce era insa interzis cu desavarsire persoanelor ce apartineau clasei muncitoresti. In secolul al XVII-lea, tehnica quilling facea chiar parte din disciplinele artistice studiate in scoli in acea perioada. In zilele noastre, quilling-ul este accesibil tuturor si oricine poate deveni un maestru in ale quilling-ului daca are putina rabdare si are toate ustensilele necesare.

Chiar daca de-a lungul timpului, aceasta tehnica a suferit diverse modificari, ea si-a pastrat scopul, acela de a infrumuseta orice obiect si de a transforma fasii mici de hartie in adevarate opere de arta.

De ce ai nevoie pentru a deveni un maestru in arta quilling?

Tehnica quilling presupune folosirea unor benzi de hartie care sunt rulate in diverse forme si apoi lipite pentru a obtine tot felul de modele decorative. Indiferent daca inveti aceasta tehnica de la prieteni, din tutorialele existente pe internet sau din carti, vei avea nevoie de cateva instrumente pentru a da nastere unor adevarate tablouri demne de toata admiratia. Iata care sunt acestea: foarfeca, cleste cu varf ascutit, ac mare pentru quilling, lipici sau aracet, coli A4 colorate pe care sa le tai singur sau fasii quilling de diverse culori si marimi, sablon cu gauri daca ai nevoie de anumite modele mai complexe, placa de pluta (poti folosi fara niciun fel de problema si un mousepad), ace lungi cu gamalie pentru fixarea provizorie a modelelor de quilling.

Sa nu uitam faptul ca in afara de aceste instrumente care te ajuta la realizarea propriu-zisa a modelelor, ai nevoie si de foarte multa imaginatie si rabdare. Uneori s-ar putea sa nu iti iasa din prima floarea din hartie si nici macar din a doua incercare. Important este sa nu renunti si sa te perfectionezi tot timpul pentru ca pana la urma, despre asta e vorba in quilling, despre perfectiune.

La ce poti folosi tehnica quilling?

Tehnica quilling poate fi folosita cu succes pentru confectionarea felicitarilor, a invitatiilor de nunta sau de botez, a ornamentelor, tablourilor, ramelor foto sau chiar martisoarelor. Adevarul este ca domeniul de aplicare al tehnicii de quilling este extrem de divers si de versatil si iti permite sa iti folosesti foarte mult si creativitatea. Poti lipi modelele quilling pentru a decora diverse cosulete, suporturi de lumanari, cutii de bijuterii, etc.

Partea cea mai buna este faptul ca poti transforma quilling-ul din hobby in business extrem de usor. Oamenii din ziua de azi incep sa aprecieze din ce in ce mai mult lucrurile handmade pentru ca sunt lucrate cu foarte mult suflet si migala si au o valoare sentimentala mai mare. Asa ca, daca ai suficienta rabdare pentru a petrece ore in sir ruland fasiile de hartie si dand nastere la tot felul de modele decorative, atunci de ce sa nu profiti de acest lucru si sa il valorifici? Tot ce trebuie sa faci este sa te aprovizionezi cu ustensilele necesare, cu cat mai multe ace de quilling, fasii de hartie in toate culorile si sabloane si sa dai frau liber creativitatii!

Sursa foto:  pixabay.com

                                                                                                                                                                             Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea