De prin lume adunate

#dans #centrul national al dansului #spectacol

Dans in octombrie

In luna octombrie, pe langa premierele teatrale, vom avea parte si de cateva evenimente destinate iubitorilor dansului contemporan.spectacolele vor avea loc  la Centrul National al Dansului din Bucuresti.

explore dance festival

In perioada 14-19 octombrie are loc la Bucuresti cea de-a treia editie a festivalului international de dans, Explore Dance Festival. Organizatorii isi propun sa surprinda  si sa provoace publicul iubitor de dans contemporan . In aceasta editie, dansul contemporan reflecta, analizeaza si se expune mai mult ca orice alta forma de arta.

Explore Dance Festival este unicul festival anual de dans contemporan din Bucuresti dedicat prezentarii creatiilor coregrafice ale artistilor romani si straini. Obiectivul festivalului este de a crea un cadru special pentru promovarea dansului contemporan, schimbul de idei si sprijinirea artistilor cu perspectiva.
Festivalul va prezenta intre 14-19 octombrie, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Teatrul Nottara, Teatrul Metropolis si Libraria Carturesti din Bucuresti, importanti coregrafi din Romania si strainatate. Obiectivul festivalului in 2008 este prezentarea unor spectacole cat mai diverse ca abordare artistica, propunandu-se concepte noi, creatii originale ale unor artisti cu experienta.

Conceptul festivalului in 2008 este "Sharing". Artisti din Romania, Elvetia, Slovenia, SUA, Palestina, Belgia, Danemarca, Bulgaria si Turcia vor fi invitati sa prezinte public spectacole precum si metode personale de lucru prin conferinte si workshop-uri, impartasind experienta si idei.

Biletele vor fi puse in vanzare la casele de bilete ale teatrelor partenere: Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", Teatrul Nottara si Teatrul Metropolis.

Miercurea lejera

Pe 8 octombrie la Centrul National al Dansului din Bucuresti are loc spectacolul “Miercurea lejera”, in regia de Maria Baroncea si Eduard Gabia.

"Un spectacol care neavind un trecut, nu trebuie sa aiba nici viitor, doar un prezent - acum. Disparind, asa cum a aparut, facind doar afirmatia acelui moment. Afirmind in fiecare miercuri, in timp, afirmatiile ajung sa fie ale unei saptamini, ale unor luni, ale unui an - anul afirmatiilor lejere”, declara Eduard Gabia.

“Miercurea lejera” propune un tip de spectacol in timp real, in care orice elaborare sau prestabilire este exclusa. Spectacolul mizeaza pe improvizatie sip e lipsa oricaror constrangeri. Intrarea la acest eveniment este gratuita.

Ce vezi nu e ce crezi

Pe 11 octombrie, la Sala Ronda a Centrului National al Dansului din Bucuresti, are loc spectacolul “Ce vezi nu e ce crezi”, cu incepere de la ora 19.00.

"Acest text intr-un fel sau altul ar trebui sa faca o trimitere la piesa. Indiferent de ce scriu aici, probabil ca exista o corespondenta intre aceste litere si ceea ce facem noi in spectacol, fie si doar datorita faptului ca ambele au legatura cu mine. Din punct de vedere vizual aceste cuvinte arata cam la fel - o insiruire de 1 pana la 12 semne, despartite de cate un spatiu. Fiecare din aceste litere pot fi privite ca liniile unui minidesen - cuvantul, iar textul in intregime drept o compozitie vizuala. Privind astfel, aceste cuvinte nu sunt mai logice din punct de vedere al unui limbaj vizual decat urmatoarele: wwmnuv> llii!!-1J, ))((=Sll EEHOIK ciooo!n~ sss{.} xkyz.x vuuoQ0() ++++[]”, declara Florin Flueras, cel care a conceput acest spectacol.

Supersomething

Tot la Centrul National al Dansului, in aceasta toamna vom putea vedea spectacolul de dans al lui Cosmin Manolescu, “Supersomething”.

Spectacolul a fost realizat cu participarea dansatorilor croati Zak Valenta, Andrea Gotovina, Larisa Lipovac, Roberta Milejov. Spectacolul este realizat cu artistii romani Ana-Catalina Gubrandru, Madalina Dan si Paul Cimpoieru iar coloana sonora este realizata de compozitorul Vlaicu Golcea.

Asadar, publicul iubitor de dans “altfel” are de unde alege in aceasta luna.  Va fi partasul noilor tendite in dansul contemporan care se expune mai mult ca orice alta forma de arta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea