Dan Puric va lansa pe 8 decembrie DVD "Alegti". De la  orele 19:30 publicul este invitat la conferinta de presa care va avea loc la Sala Rapsodia din strada Lipscani , nr. 53.

Tendinta continua a poporului roman de a se balansa intre Est si Vest, de a impaca intr-un continut si intr-un mod unitar de viata componentele atat de variate ale Occidentului si Orientului a facut ca spiritul romanesc sa se caracterizeze printr-un echilibru de o maxima amplitudine din punct de vedere al continutului si de o elasticitate nemaiintalnita din punct de vedere formal.

Echilibrul romanesc nu e un echilibru al mediocritatii. Chiar daca solutia aleasa pare cea mai simpla, cea mai putin spectaculoasa, simplitatea aceasta cuprinde in ea cumpana intre luarea in considerare a o multime de posibilitati. Dan Puric evoca si exprima memoria acestui echilibru axiologic, ca acces la o multime de posibilitati creative si valorizatoare, descoperit de simplitatea alegerii dimpreuna cu el.

Dan Puric subscrie afirmatiei parintelui Dumitru Staniloae care spune ca romanul se caracterizeaza printr-o mare fluiditate a starilor sufletesti, ca iubeste umorul in toate imprejurarile si ca umorul e discursul cel mai eficace al romanului, pentru intarirea fratilor sai la lupta cu greutatile, cu dusmanul, lipsa de umor resimtind-o aproape ca pe un defect moral si ca pe o lipsa de gratie si de putere.

  •   2008-12-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Istoria democratizarii ciocolatei

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii