Teatrul National Bucuresti anunta premiera oficiala a spectacolului " Sinucigasul " de Nikolai Erdman, in regia Felix Alexa, cu Dan Puric in rolul principal, pe 23 si 24 mai 2009.

Piesa este un rechizitoriu tragicomic la adresa egoismului feroce, o farsa in care viata nu face nici doua parale, iar moartea este speculata in folosul interesului propriu. "Sinucigasul" este o piesa de un curaj nebun scrisa in plin totalitarism, un strigat disperat pentru castigarea dreptului la soapta.

Primele reprezentatii vor fi pe 30 si 31 mai, de la ora 19:00, la Sala Amfiteatru.

Piesa este o comedie amara pe care au vrut s-o puna in scena mari regizori ca Meyerhold si Stanislavski, dar pe care a interzis-o insusi Stalin. Urmarea? Autorul, un scriitor de geniu, a fost deportat in Siberia si condamnat sa ramana un anonim.

Dupa moartea sa, aceasta piesa i-a adus dramaturgului celebritatea internationala. Sinucigasul se joaca astazi peste tot in lume, lansand o intrebare dramatica: viata are sens?

  •   2009-05-16
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.