De prin lume adunate

#brandusa novac #magie #acrobatii #dans #cantec #dresuri #circul globus

"D'ale bibicilor lui Caragiale" la Circul Globus

Circul Globus revine in atentia publicului cu un spectacol plin de umor intitulat “D’ale Bibicilor lui Caragiale ”. Bibicii lui Caragiale, fireste, bibici contemporani, care, asemeni noua, nu stiu sa voteze corect dar pot sa faca oricand haz de necaz.

Este spectacol uimitor ce imbina arta teatrului cu arta celor mai grele acrobatii sustinute de membrii trupelor circului bucurestean. Beneficiaza de aportul unor actori talentati, iar regia si scenariul concepute de directoarea Brandusa Novac combina momente din cele mai cunoscute piese caragialiene – “O scrisoare pierduta”, “D’ale carnavalului" si “ O noapte furtunoasa ”.

Actorii care sustin replicile “usturatoare” dintre Mita si Veta, Pampon si Cracanel, Tipatescu si Zoe, Rica si Cetateanul turmentat, fac parte dintre numele cunoscute ale teatrului si circului: Maria Buza/Raluca Dinescu, Magda Catone/Liana Lungu, Bogdan Voda/Justin Radu, Manuela Harabor/Clara Voda, Mihai Ciuca/Tomi Cristin, Cosmin Sofron /Marius Bodochi, Silviu Biris/Gheorghe Ifrim, Ovidiu Popa, Razvan Oprea/Gabi Gheorghe, Noni Hutterer. Ludmila Ghyreva a pregatit in gradina Unionului cateva momente de dresura de porumbei, pauni albi, caini si capre. Manierata Didina (Anca Sigartau) iti rupe sufletul cantand "Si o botina din cea mai fina".

Nu poti sa nu admiri farmecul costumelor vesele si a matasurilor fin croite de Ama Butoiescu. Nu poti sa nu simti fiori cand acrobatii circului executa rotatii in jurul felinarelor asezate pe caldaramul caramiziu, in mijlocul unei mahalale inchipuite de scenografii Vlad Gabrielescu, Alice Popescu si Noni Molete; nu poti sa nu iei parte la spiritul de echipa emanat din figurile omogene, olimpice ale tinerilor artisti coordonati de coregrafa Alice Visan; nu poti sa nu te amuzi cand iti suna in ureche comicul de limbaj al lui Caragiale sustinut atat de bine de echipa Ciucureilor veseli: Andra Mateescu, Camelia si Bogdan Lazar, Cristian Enoiu, Gheorghe Tache, Marinel Soare si Tudorel Petrache.

Coordonati de Brandusa Novac, ii vedem aparand pe scena care mai de care mai fistichiu, mai agitat, mai “nebun”.

Inedit este momentul pe patine cu rotile oferit de Adina si Valentin Marinescu, cu rotiri impresionante, joc de brate si echilibristica. Spectacolul beneficiaza si de o dresura de foci venite tocmai din Germania. Prezentat intr-un stil ludic aparte, momentul pregatit de dresorii Petra si Roland Duss a cucerit deja juriul Festivalului International pentru animale de la Massy – Paris, unde a obtinut anul acesta Premiul "Al doilea castel de cristal".

Dresura de cai a Mioarei Igna incununeaza cu un regal in stil englezesc recitalurile actoricesti. La fel si zborurile aeriene ale artistilor circului sau salturile extrem de dificile pe bara rusa.

Momente cu adevarat frumoase, datorate coordonatorii numerelor de acrobatie: Ama Butoiescu, Dana Duru, Petruta Panait, Boldojar Bogdan, Valentin Badea, Maria Lazar, Ioan Lazar , Alice Visan, Nicolae Oprescu, Augustin si Elena Pokluda, Virgil Costache, Octavian Oprescu si Mihaela Baniceanu.

Sub bagheta magica a Brandusei Novac, Circul Globus propune un spectacol ludic plin de culoare, mis-en-scene, elemente acrobatice si dresuri in premiera.

Ei bine, da, nene Iancule, caruselul acesta in care ne-ai poftit sa ne invartim cu totii isi merita din plin faima de comedie a moravurilor – de demult si de acum.

Program spectacole: "D'ale bibicilor lui Caragiale"

  • Sambata - 14.02.2009 - ora 15:00
  • Duminica - 15.02.2009 - ora 15:00 si 18:30
  • Sambata - 21.02.2009 - ora 15:00
  • Duminica - 22.02.2009 - ora 15:00 si 18:30

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea