De prin lume adunate

#cursuri #florarie #ikebana

Cursuri de design floral in Bucuresti

Daca vrei sa iti petreci timpul liber intr-un mod placut, inconjurat de flori frumoase, poti merge la un curs de design floral . Pe langa faptul ca vei invata lucruri noi despre flori si vei putea sa faci ca un profesionist, vei avea ocazia sa cunosti persoane noi. In Bucuresti se organizeaza cateva astfel de cursuri, unde vei putea realiza aranjamente florale in stil olandez si vei deprinde cateva din tainele ikebana.
 

Aranjamente florale la Floraria Olandeza
 

Pe piata florilor din Bucuresti si-a facut aparitia si o olandeza. Irene van der Geest este un maestru florar care a adus tehnica olandeza in Romania. Ea a deschis primul atelier de olandez unde creaza buchete inedite si organizeaza cursuri de florarie. Floraria creeaza si numeroase aranjamente florale pentru diverse evenimente, nunti si ofera si servicii de consultanta pentru cei care vor sa isi deschida o florarie.

Floraria Olandeza organizeaza cursuri de florarie unde vei invata sa realizezi aranjamente si buchete de ocazie. De asemenea, la curs vei dobandi cunostinte despre exectuai diferitelor tipuri de buchete: de ocazie, de zi cu zi, cu lamanari si diferite corsaje, dar si aranjamente pentru evenimente si arcade de flori.

Toate aranjamentele florale executate la curs pot fi luate acasa. Toate materiale, florile si delicatesele sunt asigurate de florarie. Un curs de florarie dureaza opt sedinte, in fiecare saptamana. Taxa de inscriere este este 2200 lei. Tot la Floraria Olandeza poti merge si la workshop-uri de aranjamente de Craciun. Pretul este de 250 de lei.

Floraria Olandeza se afla pe strada Ramuri Tei, la numarul 8, iar mai multe detalii se pot obtine la numarul de telefon 0723.613.073.
 

Design floral cu Flowers Garden
 

Flowers Garden organizeaza lunar floral. Cei intersati se pot familiariza cu univiversul florilor si vor invata sa realizeze aranjamente inspirate. Designerul florist Stefan Ditu ii va indruma atent pe cursanti. Atelierele de florarie sunt structurate pe diverse teme: aranjamente in stil romantic, buchete cu flori de camp, aranjamente pentru masa, sau cosuri cu flori.

De asemenea, tematica urmareste si sezonul, astfel ca toamna vei realiza aranjamente cu crizanteme sau tufanici. La curs vei invata diverse tehnici de realizare a aranjamentelor, dar vei afla si sfaturi practice despre cum sa mentii florile mereu proaspete. 

Costurile difera in functie de tema aleasa, de necesarul de flori si de materiale. La finalul cursului, aranjamentele florale se poate lua acasa. In general, taxa de participare este 100 de lei. La un astfel de curs pot participa maxim 15 persoane.

Atelierele Flowers Garden au loc la Lente Cafe , pe strada General Praporgescu, la numarul 31.
 

Cursuri de ikebana
 

Arta ikebana a devenit populara si la noi in tara. Pe langa petrecerea timpului liber intr-un mod placut, alaturi de plante si flori, ikebana te va transpune intr-o stare spirituala mai buna, in stransa legatura cu natura. In Bucuresti se organizeaza frecvent astfel de cursuri de ikebana.
 

Arta Florilor pe intelesul tuturor
 

Asociatia Japan Culture Shop organizeaza periodic cursuri de ikebana. La aceste cursuri vei invata despre originile ikebanei, dar si despre relatia cu alte arte traditionale japoneze, furyu, concursurile de waka, ka-do, calea florii , chabana, peisaje in cupe, bonsai, arta gradinilor. Tot la curscul de ikebana vei afla si detalii despre principalele scoli si evolutia diverselor stiluri de aranjamente florale.

Pe langa regulile practice de aranjare a florilor in stilul ikebana, cursul floral te a introduce si intr-o lume a simbolurilor japoneze. Vei afla despre reguli si principii filosofice si estetice, reguli morale despre tratarea florilor. De asemenea la curs vei invara diverse tehnici de taiere si fixare a ramurilor, frunzelor si florilor. Vei utilizar suporturi si materiale neconventionale si vei exersa stilurile principale de moribana, stilul liber, stilul plutitor si morimono.

La Asociatia Japan Culture Shop cursurile de ikebana au loc de doua ori pe saptamana. Pretul unui curs este de 572 de lei si inlcude florile pentru aranjamente, ustensilele necesare si materialele teoretice, diploma absolvire si un DVD cu selectie fotografii realizate in timpul cursului.

Asociatia Japan Culture Shop se afla pe Soseaua Berceni, la numarul 3. Mai multe detalii despre curs poti obtine la numarul de telefon 0723.267.241.
 

Combinatii de aranjamente florale ikebana
 

La Centrul de Studii Romano - Japoneze din capitala au loc cursuri de ikebana, destinate celor care iubesc natura si florile. Daca te atrag traditiile si stilul de viata nipon, poti aduce la tine in casa o parte din aceasta atmosfera. Un aranjament floral in stil ikebana va schimba infatisarea casei tale.

La cursul de ikebana vei invata sa creezi propriile aranjamente florale, sa intretii florile pentru a trai mai mult in vase, sa utilizezi materiale si tehnici specifice artei florilor. Cei interesati sa combine rafinamentul acestei arte cu aranjamentele in stil occidental, vor avea posibilitatea sa invete executarea de buchete, aranjamente pentru mese festive si amenajari interioare, decoruri florale exotice.

Cursurile de ikebana se desfasoara pe o perioada de 4 luni. Taxa de participare este de 500 lei. In pret sunt incluse toate materialele necesare.

Centrul de Studii Romano - Japoneze se afla pe Bulevardul Expozitiei, la numarul 1B. Mai multe detalii poti obtine la numarul de telefon 0372.120.185.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea