De prin lume adunate

#cursuri #nipon #ceai #furishiki #bonsai #gatit #japonia

Cursuri de arta japoneza

Stilul de viata nipon a fost o sursa de mister pentru culturile vestice care au dorit sa asimileze traditiile si formele de arta ale acestui colt de lume. Mancarea sanatoasa, artele frumoase precum ikebana sau bonsai, dar si felul de a simplifica lucrurile si a transpune intr-o stare de calm si relaxare, au facut din Japonia un taram mult visat.
De cativa ani si in Romania exista numeroase scoli si asociatii care vor sa ne initieze in tainele culturii nipone. Numeroasele cursuri si conferinte i-au facut pe multi dintre romani sa isi dedice timpul liber unor activitati placute si utile.
Cursuri de Furoshiki
Furoshiki este arta traditionala japoneza de a diferitelor obiecte cu . Aceasta modalitate de impachetare este foarte folosita de catre niponi pentru a transporta diverse produse, sticle, dulciuri si chiar cadouri. Aceasta arta este foarte veche si dateaza din timpul perioadei Nada, din anul 710 pana in 794. In aceea perioada, furoshiki era folosit pentru a impacheta produsele pentru baie.
In epoca moderna, obiectele furoshiki sunt realizate din materiale textile precum bumbac , lana sau in. Furoshiki este de obicei decorat sau pictat cu modele traditionale japoneze. Si in prezent, japonezii folosesc aceste textile pentru a-si impacheta mancarea pentru pranz. Furoshiki foloseste o tehnica asemanatoare artei origami si este folosit pentru impachetari, cumparaturi sau pe post de decoratiuni interioare.
Daca vrei sa iti impresionezi prietenii, ofera-le cadouri impachetate in acest stil. Cu siguranta va fi un mod inedit de a le arata aprecierea ta. Japonezii aleg culoarea rosie pentru impachetarea cadourilor, care aduce noroc.
Si in Bucuresti poti urma cursuri care sa te initiezi in aceasta arta. La Asociatia Japan Culture Shop se organizeaza astfel de cursuri de transportare si ambalare a diferitelor obiecte in materiale textile. Sedintele au loc de obicei sambata, iar tariful este de 30 de lei de persoana. Mai multe detalii despre aceste cursuri poti obtine la numarul de telefon 0744.155.263.
Bonsai
Arta bonsai este veche de secole si reprezinta arta de crestere a arborilor in miniatura. Bonsai, in limba japoneza inseamna gradinarit in tava sau planta de ghiveci, iar tehnica cresterii fortate a arborilor in spatii restranse a devenit o atractie pentru iubitorii de frumos din lumea intreaga. Prin taierea adecvata a ramurilor si prin hranirea minimala cu apa si ingrasamint, arborii cresc astfel incat sa sugereze varsta inaintata.
Chiar daca pare simpla, arta bonsai necesita cunostinte in domeniul biologiei, dar si rabdare si imaginatie. Copacii bonsai sunt plante de exterior, chiar daca sunt in ghiveci. Aceste plante nu sunt capabile sa supravietuiasca in interior decat daca sunt controlate artificial. Aceasta arta nu trebuie sa fie un moft. Bonsaiul nu este un simplu element de decor. Aceasta planta necesita ingrijire permanenta.
Daca ai nevoie de o activitate care sa te scoata din rutina cotidiana, sa te readuca in fata obiectelor si a sentimentelor frumoase, arta bonsai este una dintre alegerile potrivite pentru tine. In Bucuresti, la Asociatia Japan Culture Shop se organizeaza frecvent cursuri de initiere in arta bonsai. La aceste cursuri poti afla despre istoria bonsai, cum sa alegi o planta pentru a face un bonsai, stilurile de bonsai, cum sa alegi vasele pentru bonsai, intretinerea bonsailor si tehnici de modelare.
Cursurile de arta bonsai au loc o data pe saptamana si dureaza timp de cinci saptamani. Pretul aproximativ pentru un astfel de curs este de 300 de lei, iar bonsaii si materialele didactice sunt incluse in pret. Mai multe detalii despre acest curs puteti obtine la numarul de telefon 0723.267.241.
Cursuri de cultura japoneza
In Bucuresti, pe langa Asociatia Japan Culture Shop, exista si Scoala Japoneza, care pe langa cursurile de limba japoneza ofera si initiere in cultura nipona. Bucharest Japanese Language School este o care ofera cursuri de limba japoneza pentru toate nivelurile. Toate cursurile sunt predate de profesori japonezi si romani si pun accentul pe cunostintele generale de limba japoneza si pe programa ceruta pentru sustinerea examenului de capacitate Nihongo Noryoku Shiken.
La Scoala Japoneza ai ocazia sa inveti cateva lucruri despre mancarea traditionala japoneza, despre arta caligrafiei (shodo), deste manga si despre yukata, kimonoul de vara. La cursurile de gatit vei fi initiat in tainele prepararii ceaiului japonez (sencha), vei invata sa prepari mancaruri cu taietei ( ), iti vei delecta prietenii cu Okonomi yaki (un fel de pizza japoneza), Niku Jaga (carne inabusita cu cartofi) sau Oyako Don (pui cu orez si ou). La cursurile de yukata (kimono-ul de vara) vei descoperi diferite moduri de prindere cu diferite feluri de obi (cordoane).
Cursurile au loc la sediul de pe strada Biserica Enei, din zona Universitate, iar detalii despre preturi si orar poti obtine la numarul de telefon 021.314.20.85.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea