De prin lume adunate

#traditii #craciun #sarbatori

Craciunul in diferite colturi ale lumii: 8 traditii ciudate

Craciunul, cea mai importanta sarbatoare din calendarul crestin, este celebrat in fiecare an de sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar traditiile difera de la o tara la alta. Iata cateva lucruri ciudate pe care oamenii le fac, din propriile convingeri spirituale, in preajma acestei sarbatori.

Incepem cu Marea Britanie, unde fiecare om isi pune o dorinta de Craciun, in timp amesteca, in sensul acelor de ceasornic, ingredientele necesare prepararii unei budinci.

In Italia, Mos Craciun este inlocuit cu un alt personaj. Copiii asteapta cu nerabdare sa-si primeasca darurile de la La Befana, o vrajitoare batrana cu suflet bun.


Panze de paianjen in bradul de Craciun

Ucrainenii propun o impodobire "mai altfel" a bradului. Pe langa traditionalele globuri si instalatii cu beculete, ei decoreaza pomii de Craciun cu paianjeni si panzele acestora, deoarece cred ca in acest fel vor avea parte de mai mult noroc.

Un alt obicei ciudat intalnim in Norvegia. Locuitorii acestei tari ascund toate maturile din casa, de teama ca acestea ar putea fi furate de vrajitoare si folosite de acestea ca mijloc de locomotie.


Felicitarile rosii, semn de impolitete in Japonia

In cazul in care te afli, dintr-un motiv sau altul, in Japonia, trebuie sa stii ca in aceasta tara trimiterea felicitarilor de Craciun in culori rosii este un act de impolitete. In traditia locala, rosul este folosit doar atunci cand este anuntata moartea unei persoane.

In fiecare an, circulatia este inchisa in Ajunul Craciunului pe strazile orasului Caracas, Venezuela, pentru a permite unor enoriasi sa mearga la biserica cu ajutorul patinelor cu rotile.

Unul dintre cele mai bizare obiceiuri de Craciun il intalnim in Catalonia, Spania. Aici ne intalnim cu pitorescul personaj botezat de localnici El Caganer. Acesta isi face nevoile pe jos, in acest fel localnicii asigurandu-se ca anul viitor va fi unul cu o recolta bogata.

Mersul cu capra, pe care care romanii il practica de sute de ani, ia o alta forma in Letonia. Colindatorii din aceasta tara poarta si alte masti ciudate, inclusiv de ursi, cai sau zombie.

Sursa foto: lonelyplanet.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea