De prin lume adunate

#opereta #concurs #bilete #timp liber

Concurs: Teatrul National de Opereta din Bucuresti

Romania se numara printre tarile cu o bogata traditie in domeniul operetei; aceasta este, ca gen muzical, deosebit de indragita de publicul romanesc. Gratie acestei bogate traditii, in 1950, printr-o hotarare a Consiliului de Ministri, este infiintat Teatrul de Stat de Opereta, inaugurat in seara zilei de 7 noiembrie a aceluiasi an cu premiera „Vant de libertate” de Isaak Dunaevski.

Astazi, printr-o serie de proiecte si programe dedicate atat publicului cat si artistilor, Teatrul National de opereta „Ion Dacian” a reusit, in scurt timp, sa devina un important centru cultural al Bucurestiului.

De la proiectele dedicate accesiblizarii actului artistic (programul Opereta de langa tine, Stagiunea camerala Bosendorfer), la coproductii, colaborari, turnee si schimburi internationale (programul Opereta deschisa), de la reformularea artistica a spectacolelor de opereta clasica pentru a raspunde orizontului de asteptare actual (Voievodul Tiganilor, Contesa Maritza, Vaduva vesela), la noile productii de musical (Cabaret, Brodway-Bucuresti si Ce inseamna sa fii... Bunbury), de la traditie (spectacole concert ca Invitatie la vals, Bal la Printul Orlovski, Imagine Romania) la inovatie si experiment (Odiseea Visotki, spectacol ce are la baza melodiile celebrului artist), Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” isi propune, cu fiecare proiect sa formuleze o strategie culturala inedita si atragatoare care sa promoveze valoarea, unicitatea si importanta artelor spectacolului muzical, atat in Romania cat si peste hotare.

De cele mai multe ori, din astfel de schimburi de perspectiva se nasc cele mai importante proiecte, cele mai durabile fundatii si cele mai neasteptate orizonturi. Printre importantele initiative internationale pe care Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” le-a concretizat se numara infiintarea Uniunii Teatrelor Muzicale Europene, precum si organizarea Festivalului International de artele spectacolului muzical „Viata e frumoasa”. Aceste sunt numai doua exemple ale disponibilitatii Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” de a raspunde favorabil standardelor internationale, aflandu-ne in permanenta in cautarea unor parteneri de dialog dornici sa experimenteze alaturi de noi.

Participa la concursul nostru si poti castiga saptamanal invitatii la spectacolele Teatrul National de Opereta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea