De prin lume adunate

#stefan iordache #liviu ciulei #olga tudorache #teatru mic #spectacole #teatru

Concurs: Teatrul Mic din Bucuresti

In 1914, la Bucuresti se infiinteaza un " si Teatrul pentru tineret si copii dupa care, botezat in 1964 cu numele sau actual, intra in familia teatrelor mici din Europa.

S-a schimbat intre timp si denumirea strazii, din Sarindar in strada Constantin Mille, dar sediul teatrului, acelasi din 1914, a devenit, si datorita traditiei un loc iubit de publicul bucurestean.

Consolidarea reputatiei teatrului se datoreaza performantelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale si romanesti, de la clasici pana la moderni si contemporani, de la marile tragedii pana la comedii de mare succes.

Teatrul Mic isi face un titlu de onoare din faptul ca a lansat mari regizori care au facut, ulterior, stralucite cariere internationale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Catalina Buzoianu si Silviu Purcarete au lucrat pe aceasta scena ani de zile.

Tot aici s-au lansat si o multime de mari actori, dintre care nu-i vom numi, decat pe "clasicii" in viata sau prezenti in memoria publica: Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, , , Leopoldina Balanuta, Valeria Seciu , Stefan Iordache sau Mitica Popescu.

Multe dintre succesele Teatrului Mic, precum Richard al II-lea, Doi pe un balansoar , Tango, Jocul ielelor, Nebuna din Chaillot, Sa-i imbracam pe cei goi, Maestrul si Margareta, Ivona, principesa Burgundiei sau Richard al III-lea, au fost recompensate cu premii romanesti si internationale.

Ce poti vedea saptamana aceasta la Teatrul Mic :

Teatrul Mic

Joi- 14 mai: Hotelul dintre lumi  (ora 19.00)

Vineri - 15 mai: Cum gandeste Amy (ora  19.00)

Sambata - 16 mai: Spionul balcanic (ora 19.00)

Duminica - 17 mai: Colonia Ingerilor (ora 19.00)



Joi - 14 mai: mady-baby.edu (ora 19.00)

Vineri - 15 mai: Nu-i nimic (spectacol - dans) (ora 19.00)

Sambata - 16 mai: Promised Land (ora 19.00)

Duminica - 10 mai: Sado Maso Blues Bar (ora 20.30)


Participa la concursul nostru si poti castiga saptamanal bilete la Teatrul Mic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea