De prin lume adunate

#timp liber #concurs #carte #roman #humanitas #fumator #ghid #iubire #brocart de toamna

Concurs - Brocart de toamna

Din " Brocart de toamna" am inteles ca, de fapt, ne dam seama de intensitatea unei relatii de iubire abia in momentul in care aceasta se termina. De altfel, cred ca daca partenerii ar realiza ca este necesar sa se sprijine unul pe celalalt in tot ceea ce sunt ei ca fiinte, inclusiv in greseli, divorturile ar tinde spre zero, iar iubirea ar fi libera sa isi arate adevarata putere.

Daca doresti sa castigi doua romane de top, participa la concursul pe care www.acasa.ro il organizeaza impreuna cu editura Humanitas. Saptamana aceasta ai ocazia sa castigi romanul brocart de toamna de Teru Miyamoto si ghidul practic In sfarsit nefumator, care te va ajuta sa te lasi de fumat.

Citind Brocart de toamna mi-au venit in minte cuvintele simple din Biblie: dragostea indelung radba. Yasuaki si Aki au fost casatoriti cativa ani si, in ciuda faptului ca se iubeau foarte mult, au divortat din cauza ca barbatul a gresit.

Femeia nu a fost in stare sa accepte ca sotul ei o iubea la fel de mult ca pe amanta lui, iar barbatul nu a fost in stare sa accepte faptul ca era indragostit de doua femei in acelasi timp. De asemenea, niciunul dintre ei nu a acordat importanta unui amanunt capital: amanta era parte din trecut, in timp ce sotia era parte din prezent.

Si cum reactioneaza oamenii in momentul in care trecutul se amesteca cu prezentul? De obicei, nu sunt in stare sa accepte ca trecutul nu se poate anula pur si simplu, dar ca, paradoxal, nu are nicio legatura cu prezentul.  Astfel ca, in asemenea cazuri, majoritatea tinde sa ia decizii drastice si nu sa se sprijine reciproc in aceasta dilema de care este normal sa se impiedice aproape oricine intr-un anumit moment din viata.

Totusi, zece ani mai tarziu, cand se intalnesc din intamplare, Yasuaki si Aki ajung sa inteleaga ca au gresit. Incep sa isi trimita lungi scrisori prin care isi explica deciziile si mecanismele gandirii care i-au facut sa se hotarasca asupra divortului. Si culmea este ca realizeaza ca iubirea adevarata nu moare.

Vor reusi cei doi sa isi repare  greseala de a nu se sprijini unul pe altul in relatia lor de iubire? Pana la urma nici nu are importanta deoarece ei sunt doi oameni care nu fac decat sa reinvete sa creada cu tarie unul in celalalt si, nu in ultimul rand, in iubirea vesnica.   

In sfarsit nefumator, cartea surpriza

Allen Carr nu e nici medic, nici psiholog. Calificarea sa e mult mai adecvata: o lunga cariera de mare fumator. Dupa 33 de ani de asemenea cariera, cand credea ca e condamnat pe viata la fumat, a trecut brusc de la 100 de tigari pe zi la zero.

Un miracol din care s-au nascut Metoda usoara, reteaua internationala de clinici (Allen Carr) si cartea aceasta, cu traduceri in peste 20 de limbi, cinci milioane de exemplare vandute, versiuni audio, video si CD-ROM. Un mic amanunt:  metoda lui Allen Carr are peste 90% sanse de succes, iar clinicile care-i poarta numele iti ramburseaza banii, daca nu reusesc sa te vindece.

Este usor si placut sa te lasi de fumat cu metoda Allen Carr. Nu vei avea simptome chinuitoare de abstinenta . Nu trebuie sa ai o vointa puternica. Nu esti supus(a) unui tratament de soc. Nu ai nevoie de vreun substitut sau adjuvant. Nici macar n-ai sa te ingrasi.

Daca esti fumator/fumatoare si ai cumparat cartea pentru tine, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci e s-o citesti. Si ti se recomanda sa fumezi in timpul lecturii!

Daca esti nefumator/nefumatoare si ai cumparat cartea pentru cineva drag tie, nu trebuie decat sa-l convingi s-o citeasca. Daca nu-l poti convinge, citeste-o tu, pentru ca ultimul capitol te invata cum sa transmiti mesajul cartii celor din jur. Si - poate mai important ca orice - cum sa-ti impiedici copiii sa se apuce de fumat.

Daca vrei sa iti completezi biblioteca cu aceste carti, participa la concursul nostru si in data de 29 septembrie, vei afla daca ai castigat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea