De prin lume adunate

#concert #jazz #green hours

Concert de jazz dedicat lui Andy Warhol

"13 Most Beautiful Songs, a Soundtrack for Andy Warhol ’s Screen Tests" este un proiect care reprezinta un experiment audio-vizual inedit.

 

Mat Maneri, nominalizat la Premiile Grammy

 

Celebrul violist Mat Maneri, nominalizat in 2006 la Premiile Grammy, se alatura grupului initiat de pianistul new-yorkez de origine romana Lucian Ban intr-un concert la Green Hours . Mat Maneri este considerat drept unul dintre cei mai inovatori muzicieni contemporani.

Evenimentul propune un soundtrack original pentru legendarele Screen Tests ale artistului Andy Warhol. Filmate intre 1967-1970, testele lui Warhol prezinta portretele a diferiti artisti, dansatori, muzicieni, actori sau simpli "vizitatori" ai "Fabricii".

 

Concert de jazz inspirat de filmele lui Andy Warhol

 

Pianistul Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmari care poarta semnatura lui Andy Warhol si a generat proiectul "13 Most Beautiful Songs, a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests". Artistul a imaginat alaturi de alti doi muzicieni coloana sonora pentru 10 din filmarile celebrului artist american.

Mixand muzica electronica, acorduri de jazz si poezii scrise si rostite de Allen Ginsberg sau William S. Burroughs, show-ul muzical se alatura proiectiei controlate de artistul vizual Dan Basu. Dupa prezenta la Festivalurile "Anonimul" din Sfantul Gheorghe, din august 2009 , si TIFF de la Cluj-Napoca, din iunie 2010, experimentul dedicat lui Andy Warhol va fi prezentat in premiera la Bucuresti. 

Evenimentul are loc la Green Hours 22 Jazz Cafe, duminica, 8 august, de la ora 20.30. Biletele se gasesc la Green Hours.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea