De prin lume adunate

#sarbatori #craciun #colinde

Colinde si Cantece de Craciun

Luni 22 decembrie, ora 11.00 la Biserica “Sf.Nicolae dintr-o zi” de pe str.Academiei 22, langa Facultatea de Arhitectura se lanseaza Albumului de Colinde si cantece de Craciun “Domnulet si Domn din Cer” al Corului de Copii “ Sunetul Muzicii ” si al Cristinei Manoliu-Savulescu.

Acestia vor sustine un concert de colinde si cantece de Craciun la Biserica “Sf.Nicolae dintr-o zi” unde gazda primitoare va fi Parintele Paroh Vasile Ioana care va asteapta cu bucate alese si cu daruri de Craciun. La eveniment va fi prezent si compzitorul Mihai Alexandru, vechi colaborator al Cristinei Manoliu si al Corului “Sunetul Muzicii”.

De remarcat este faptul ca recent, Corul de Copii „Sunetul Muzicii” care face parte din Asociatia Cultural-Artistica „Sunetul Muzicii”, a sustinut doua minirecitaluri pe scena Ateneului Roman in cadrul Galei „Zece pentru Romania” 2008.

Albumul, care are binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, contine 15 melodii dintre care 7 colinde culese si inspirate din cartile de cult crestin ortodoxe. Restul sunt Cantece de Craciun compuse de Mihai Alexandru, Jolt Kerestely, Liviu Voicu, Cornelia Duta si Cristina Manoliu-Savulescu. Acest album este cel de-al IV-lea si apare intr-o formula interpretativa speciala. Din echipa care lucreaza pentru unul dintre cele mai apreciate si solictate coruri de copii fac parte Sandra Mavhima (coregraf) si stilistul Ana Popovici.

Corul de Copii „Sunetul Muzicii” a luat fiinta in anul 2000 si are o carte de vizita impresionanta, repertoriul fiind vast: de la muzica pop, dance, latino si muzica rock si folk, la muzica religioasa, colinde si cantece de Craciun. Sirijor si director artistic este Cristina Manoliu-Savulescu, sub bagheta careia, de-a lungul timpului a cantat peste 200 de interpreti, cu varste cuprinse intre 4 si 15 ani.
Ea colaboreaza cu compozitori si textieri consacrati: Adrian Ordean, Ionel Tudor, Marius Teicu, Mihai Alexandru, Andrei Tudor, Dragos Docan, Dumi Dumitrache, Dumitru Lupu, George Natsis, Gabriela Sauciuc-Cicone, respectiv andreea Andrei, Cezar Cristea, UnQ Sapro, Constantin Carjan, Flavia Buref, George Popovici, George Tarnea, Ilinca Petre, Maria Cohut, Marian Stere, Mihai Anton, Mihai Taranu,
In anul 2004 Corul de Copii „Sunetul Muzicii a interpretat alaturi de trupa ASIA melodia intitulata „Unde e iubirea” de Adrian Ordean, pe text de Ioan Gyuri Pascu, piesa inclusa in albumul „Urban”.

Dintre performantele membrilor corului este suficient sa o amintim pe cea a lui Gabriel Miroiu din Balotesti care, la 12 ani, a obtinut Trofeul si Premiul Special al TVR la Festivalul National „Mamaia Copiilor” cu melodia „Cel mai mult imi place mambo” a compozitorului Dumitru Lupu.
Anul trecut Corul de Copii „Sunetul Muzicii” a reprezentat Ilfovul la Festivalul de Creatie si Interpretare “Mamaia Copiilor” in dubla ipostaza: a asigurat backing-ul vocal la o parte din concurentii di in gala si a concurat la sectiunea grupuri vocale cu un recital de exceptie rasplatit cu Premiul Special „Euroconcert”.
In 2005 Corul de copii "Sunetul Muzicii" a lansat albumul "La Multi Ani, Copile !"

Anul 2006 s-a concretizat prin lansarea albumului „Pentru Tine, Doamne” care a avut Binecuvantarea Preafericitului Parinte Teoctist Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Copiii au acompaniat-o si pe Paula Seling la lansarea albumului sau de colinde intr-un concert de exceptie. In 2007 au participat la Concertul Pascal Extraordinar “De la Cruce la Inviere” alaturi de Grigore Lese si Orchestra “Simfonia Bucuresti” (dirijor Florin Totan).

Au cantat pe scena Atheneului Roman piesa “Hristos a inviat”, de Andrei Tudor, pe text de andreea Andrei alaturi de Felicia Filip, Vlad Mirita, Corul ACUSTIC si BUCHAREST SYMPHONIC POPS ORCHESTA (dirijori: I.Ionescu-Galati si Ionel Tudor) intr-un concert extraordinar de Pasti. Tot Corul de Copii „Sunetul Muzicii” a imprimat doua melodii orchestrate de Andrei Tudor, alaturi de Mihai Traistariu pentru albumul intitulat „De Craciun”.

Copiii de la “Sunetul Muzicii” au fost protagonistii celor doua videoclipuri difuzate la TV pe tot parcursul lunii decembrie 2006 cu ocazia aderarii Romaniei la U.E. - „Imnul Romaniei” si „Oda bucuriei” (Imnul Uniunii Europene). Tot atunci ei au cantat in prezenta Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Palatul Patriarhiei in deschiderea expozitiei de icoane “Icoana din sufletul copilului”.

Daca te atrag povestile de Craciun, mai citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea