Noutati

#unde iesim #cofetarie #dulciuri #torturi #ana pan #chocolat #agapitos #a la reine astrid #pasticceria giuseppina #casa capsa

Cofetarii in Bucuresti

Ai chef de o prajitura dulce dulce, cu multa ciocolata sau arome ademenitoare de fructe, caramel sau ness? Se apropie un eveniment important in familia ta si vrei sa iti impresionezi invitatii cu un desert delicios de care sa isi aminteasca peste ani? Tot ce trebuie sa faci este sa alegi cofetaria potrivita, care sa iti satisfaca si cele mai indraznete vise culinare.

 

Chocolat

 

La Chocolat gasesti cam tot ce vrei pentru mic-dejun, brunch, pranz sau cina, dar si pentru ocazii speciale. La capitolul produse de cofetarie Chocolat sta excelent, meniul fiind incarcat de prajituri si dulciuri savuroase.  Chocolat se declara singurul loc din Bucuresti unde regasiti savoarea si gustul inimitabil al painii frantuzesti si al produselor decofetariesi patiserie preparate cu ingrediente 100% naturale. Preturile la Chocolat nu sunt deloc de neglijat, fiind mai degraba medii spre mari. Chocolat se afla pe Calea Victoriei, langa Caru' cu Bere.

 

Agapitos

 

Cofetaria Agapitos este specializata in prajituri si preparate de patiserii grecesti. Prajiturile si torturile sunt realizate atat dupa vechi retete grecesti , dar si dupa unele moderne, in combinatii interesante. Prajituri cu crema, torturi, amandine, eclere, panacota, prajitura domino, prajiturile cu crema de iaurt sau savarine sunt doar cateva dintre prajiturile pe care le poti gasi aici. Agapitos este ocofetariede top, cu preturi pe masura si ingrediente naturale , fara adaosuri. Cofetaria si-a creat un renume mai ales prin realizarea unor torturi de nunta extravaganta . Cofetaria Agapitos poate fi gasita in trei locatii in Bucuresti: Jean Loius Calderon, bulevardul Corneliu Coposu si pe Calea Dorobantilor 99.

 

a la reine astrid

 

A la Reine Astrid este un boutique discret, care ascunde cele mai decadente deserturi din ciocolata. Povestea acestei ciocolaterii dateaza din anii '30, de cand Mademoiselle Gobert, o tanara ciocolatiera frantuzoaica, a fost atat de marcata de disparitia prematura a tinerei regine Astrid a Belgiei, incat a cerut permisiunea Curtii Regale sa accepte ca ciocolateria sa sa-i poarte numele. Ciocolateria foloseste cele mai fine ingrediente, iar bomboanele de ciocolata sunt confectionate dupa o tehnica mostenita din generatie in generatie.

Produsele A la Reine Astrid nu au conservanti sau aditivi artificiali si sunt realizate artizanal. La aceasta ciocolaterie vei gasi migdale acoperite cu ciocolata neagra, boabe de cafea invelite in ciocolata, portocale invelita in ciocolata neagra, migdale glazurate, ganache, fructe confiate, diverse sortimente de truffe, praline, diverse tipuri de ciocolata alba, cu lapte, neagra sau de casa, cu diverse umpluturi. Preturile sunt mai mari decat intr-o cofetarie obisnuita. Ciocolateria A la Reine Astrid se afla pe bulevardul Ion Mihalache, la numarul 92, in pasajul de langa Mega Image.

 

Casa Capsa

 

Istoria cladirii Casei Capsa incepe pe la 1830 iar in anul 1852, Vasile si Anton Capsa deschid cofetaria "La doi frati, Anton si Vasile Capsa". La inceput, dulciurile din cofetarie erau aduse din strainatate. Vasile Capsa aducea de la Viena bomboane fondante, oua de ciocolata si caramele. In scurt timp, fratii isi dau seama ca mai trebuie si altceva pe langa bunatatile dulci si aduc din strainatate si ambalajele care devin o adevarata moda. Delicatesele sunt insotite de bomboniere, cutii de lemn, staniol si panglici. Fratii Capsa sunt si primii cofetari din Romania care au adus pe piata absintul, sau zana verde, asa cum numeau bucurestenii aceasta licoare.

La inceput, dulciurile proveneau din Orient: sarailii, cataifuri, baclavale sau serbeturi. In a doua jumatate a secolului al nouasprezecelea au aparut limonada, prajiturile fine, bomboanele si ciocolata, importate de la Paris. Era o moda la Casa Capsa, ca atunci cand o personalitate marcanta vizita Romania, sa lanseze o noua prajitura. Este si cazul imparatului Franz Iosef, care a vizitat Romania in 1896. Fratii Capsa au realizat in cinstea sa prajitura "Molles Francois Ioseph, Garnier, des merveilleux, chocolate Francois-Ioseph". In 1897 lanseaza o noua prajiura, "Bombons Theodorini", in cinstea cantaretei Elena Theodorini. Casa Capsa este si prima cofetarie din Romania care a introdus pe piata inghetata.

In prezent, Casa Capsa si-a pierdut din notorietatea de altadata, insa cofetaria Casei Capsa a ramas un simbol al rafinamentului. Toate prajiturile sunt facute din ingrediente naturale, conform cu retetele originale.

 

Ana Pan

 

Prima cofetarie Ana a fost infiintata in 1990 si a ramas o emblema a preparatelor bine facute. Cofetaria foloseste ingrediente naturale si proaspete, fara conservanti. In cofetariile Ana se gasesc peste 300 specialitati de cofetarie, patiserie si panificatie.

Cofetaria mai produce si prajituri de post. Bomboane, piscoturi de sampanie, torturi de botez, torturi de mireasa, torturi pentru aniversari sau torturi pentru copii sunt doar cateva dintre preparatele speciale pe care le vei gasi in cofetariile Ana. Preturile in aceasta cofetarie sunt peste medie, spre mari. Cofetarii Ana Pan se gasesc pe Nicolae Titulescu, Calea Dorobanti, Aviator Radu Beller, Corneliu Coposu, Traian, Dacia, Mihail Kogalniceanu, Stefan cel Mare, Stirbei Voda, Dinicu Golescu, Dimitrie Pompei, Balcescu, Calea Grivitei, Ion Mihalache, Calea Calarasi sau Lipscani.

 

pasticceria giuseppina

 

Pasticceria Giuseppina a adus in Romania preparatele de cofetarie italiene. La aceasta cofetarie poti degusta torturi si prajituri italiene cu creme inedite cum ar fi: crema de migdale, crema de alune pe padure, crema de fistic, crema de mascarpone, crema de chantilly si diverse creme cu fructe, ciocolata italiana pura. La Pasticceria Giuseppina vei gasi specialitati si prajituri italiene si produse din ciocolata. Cofetari se afla pe Bulevardul Corneliu Coposu, la numarul 1.

 

Claus

 

Cofetaria Claus produce diverse produse de patiserie si cofetarie. Cofetaria Claus ofera produse traditionale, clasice, cat si produse moderne din ingrediente naturale: prajituri, cozonaci, torturi de mireasa, torturi aniversare personalizate la comanda, torturi nunta, comenzi cozonaci Paste, Craciun, Anul Nou, torturi botez, miniprajituri, bomboane, fursecuri. Cofetarai Claus se afla pe bulevardul Banu Manta, la numarul 21.

Alte cofetarii cunoscute si apreciate in Bucuresti pentru produsele proaspete si variate sunt si Alice, Cade, Leonidas, Andros, Casa Gheorg, Casa Veche sau Liliana.

  •   2010-01-20
  •   43290 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din noutati