De prin lume adunate

#unde iesim #club #club muzica live #concerte #concert #club a #green hours #hard rock cafe #live metal club #big mamou #rock #club rock #muzica live

Cluburi cu muzica live

Ai chef de o seara nebuna, cu multi prieteni, muzica buna si distractie pana zori? Sau dimpotriva, iti doresti ceva linistit pe ritmuri senzuale de jazz? Noi va propunem sa mergeti intr-unul din cluburile cu muzica live din capitala. Oferta este generoasa si pentru gusturile tuturor: rock, blues, jazz sau alternativ.

 

Green Hours

 

Clubul Green Hours s-a infiintat in 1994, ca un club unde se canta muzica de jazz. De atunci, localul este intr-o continua schimbare. Green Hours este clubul de referinta al celor care vor cu orice pret sa asculte jazz la orice ora, fie ca sunt concerte live sau in surdina, jazzul este in imparatia lui in clubul de pe Calea Victoriei. Green Hours organizeaza saptamanal seri de jazz si teatru si ocazional seri de blues, muzica alternativa si clasica, sau alte evenimente artistice si culturale.

Serile de jazz, blues, sau de muzica electrica si alternativa reunesc nume reprezentative, ca: Johnny Raducanu, Harry Tavitian, A.G. Weinberger, Lucian Ban, Ada Milea, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Iordache, Marius Popp, Cristian Soleanu, Ion Baciu jr, Vlaicu Golcea, Electric Brother, Raul Kusak, Sorin Romanescu, Marta Hristea, Teodora Enache, cat si nume sonore din jazz-ul mondial: Jurg Solothurnmann, Ferdi Schukking, Astillero, Harold Rubin Quartet, precum si nume deja cunoscute de trupe si muzicieni din generatia tanara: Jazz Unit, Urma, Aievea, Kumm, Slang, Blazzaj, East Village, Arthur Balogh sau Maria Raducanu. Clubul Green Hours se afla pe Calea Victoriei, la numarul 120, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.452.485.

 

Art Jazz Club

 

Un alt local de referinta pentru jazz este si clubul Art Jazz Club. Luni jazz, marti jazz, toata saptamana jazz. Cam asa ar suna programul clubului. Art Jazz Club este deschis inca din 2000, la subsolul Galeriilor Orizont. Are canapele comode si o atmosfera relaxanta. Situat in plin centru al orasului, clubul a vazut toata lumea buna a jazzului romanesc: Anca Parghel, Teodora Enache, Johnny Raducanu, Maria Raducanu, Vlaicu Golcea, Harry Tavitian, Mircea Tiberian si multi altii, inclusiv trupe cum sunt Blazzaj, Baba Novac sau Butterflies In My Stomach.

Aproape in fiecare seara are loc cate un concert live. In rarele seri in care nu sunt programate concerte, au loc proiectii de filme. In acest club poti asculta ritmuri de dixie, fusion, bebop sau mainstream. Clubul dispune si de un pian, a carui muzica promite o seara placuta, in doi sau alaturi de prieteni. In meniu vei gasi cafele, bere, vinuri, cocktailuri, sucuri.  Art Jazz Club se afla pe bulevardul Nicolae Balcescu, la numarul 23, la subsolul Galeriilor Orizont, intre Universitate si Piata Romana. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0722.589.058.

 

Clubul Prometheus

Clubul Prometheus este un alt club de referinta pentru cei care isi doresc o seara cu muzica live de calitate. Club a fost deschis in 2002 si de-a lungul timpului a gazduit mai multe tipuri de evenimente:  lansari de carte, expozitii de pictura, sculptura si fotografie, concerte de muzica clasica, spectacole de teatru, concerte de muzica pop si rock, concerte de jazz sau seri de stand-up comedy. Clubul Prometheus se afla in Piata Natiunilor Unite, la numarul 3. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.336.66.38.

 

Big Mamou

 

Clubul Big Mamou este legendar in peisajul cluburilor din Bucuresti. Clubul s-a nascut la sfarsitul anului 1994, ca un club de jazz si blues. Inca de la ineput, clubul si-a propus sa promoveze acele genuri muzicale pe care romanii nu le puteau asculta in voie in perioada comunista. Astfel, concertele cu muzica de jazz si blues sunt la ordinea zilei in clubul Big Mamou.

Pe scena din acest club au urcat atat interpreti si trupe din Romania, cat si din strainatate. Printre cei ce au concertat pe scena clubului Big Mamou in decursul timpului se numara Anca Parghel, Sorin Chifiriuc, Roata, A.G. Weinberger Blues Machine sau Marius Popp. Pe langa concertele de blues si jazz, clubul Big Mamou gazduieste si concerte de folk, rock alternativ, acid jazz, prog-rock, art-rock, metal, funk, fusion, rap sau hip-hop. Clubul Big Mamou se afla pe Splaiul Independentei, la numarul 2, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0724.671.108.

 

Live Metal Club

 

Live Metal Club este amenajat intr-o fosta hala a unui service auto, la doi pasi de Podul Basarab. Este prevazut cu doua randuri de mese din lemn, cu banchete, insirate de-a lungul unuia dintre pereti. Jumatate din sala este ocupata, pe lungime, de un ring de dans, iar in capat este pozitionata o scena relativ mica, incadrata de butoaie de bere. Celalalt capat al salii, unde este si intrarea, este prevazut cu un bar. Este un club in care se organizeaza concerte si petreceri de metal.

Preturile din acest club sunt accesibile. Clientii acestui club sunt rockeri inraiti, iar in club nu vei prinde picior de alt gen decat rock, in toate variantele sale, in special black, brutal death, viking sau metalcore . Live Metal Club se afla pe bulevardul Nicolae Titulescu, la numarul 171, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0720.720.211.

 

Club A


"Club A si devii altcineva". Acesta este motto-ul clubului inca din anul 1969, data la care s-a infiintat. Noi nu garantam ca te vei schimba in mod miraculos, insa stim sigur ca aici ai parte de sapte zile din sapte de petreceri "aglomerate", bere si distractie multa. Pe langa petreceri, la Club A se organizeaza si diverse intruniri culturale, lansari de carte, concerte, piese de teatru si spectacole de stand-up comedy. Clubul se afla in centrul istoric al Bucurestiul, pe strada Blanari.

 

Hard Rock Cafe

 

Hard Rock Cafe Bucuresti este cel mai mare restaurant din Europa al lantului american. Hard Rock Cafe este un restaurant "casual dinner", un loc primitor in care toata lumea este binevenita, indiferent de varsta sau clasa sociala. De altfel, unul din motto-urile Hard Rock Cafe, "Love all, Serve all" este potrivit cu acest spatiu.

Hard Rock Cafe este insa mai mult decat un restaurant in care poti manca bine sau poti asculta muzica de calitate. Locul este un adevarat muzeu al muzicii. Colectia de obiecte pe care le poti vedea este de peste 80.000 de piese care sunt expuse prin rotatie in toate cele 130 de restaurante din lume. In Hard Rock Cafe Bucuresti sunt expuse costume de scena, chitare clasice si alte instrumente, postere, coperti de albume, LP-uri de aur si platina sau fotografii. La Hard Rock Cafe au loc saptamanal concerte de muzica rock sau blues. Hard Rock Cafe se afla pe Soseaua Kiseleff, la numarul 32, in parcul cismigiu, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.206.62.61.

 

Alte cluburi cu muzica live

 

La capitolul cluburi cu muzica live, Bucurestiul sta destul de bine. Pe langa cluburile enumerate mai sus, mai poti merge la un concert live si in 100 Crossroads (Mosilor, nr 100, tel. 0734.330.561), Deja Fu (Ferdinand, nr. 53, tel. 0767.233.335), Jukebox Club (Turturelelor, nr. 11, tel. 021.322.66.10), Coyote Club (Calea Victoriei, nr. 40, tel.021.311.34.87), Mojo Music (Gabroveni, nr. 14, tel. 0767.343.410), Music Club (Baratiei, nr. 31, tel. 021.314.61.97), Fire (Gabroveni, nr. 12, tel. 021.312.70.19), Expirat (Lipscani, nr. 5, tel. 0733.974.728), Fabrica (11 Iunie, nr. 50, tel. 021.335.03.23), Gyuri's Pub (Anastasie Panu, nr. 24), Laptaria lui Enache (Nicolae Balcescu, nr. 2, tel. 021.315.85.08), XO Piano Cafe (Schitu Magureanu, nr. 4, tel. 021.318.77.37), Lucky 13 (Selari nr. 9, tel. 021.314.40.660), El Grande Comandante (Viitorului, nr. 26, tel. 0728.556.043), Spice Club (Calea Victoriei, nr.21, tel. 021.312.01.36), Tribute Club (Calea Victoriei, nr. 118, tel. 0728.742.883) sau Silver Church (Calea Plevnei, nr. 61, tel. 0723.379.026).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea