De prin lume adunate

#bucuresti #createur de gout #brutarie #cofetarie #bistro #chocolat #unde iesim

Chocolat - creatorii gustului din Bucuresti

Exista de ceva vreme in peisajul bucurestean o cafenea-bistro cu un nume de desert adorat de toata lumea: Chocolat . Desi numele singur ar fi garantat probabil succesul localului, patronii s-au gandit sa mai adauge si “ createur de gout ”, asa ca precizare.

Ei bine, creatorii gustului bucurestean pot fi gasiti daca va plimbati pe Lipscani, pe Calea Mosilor sau prin Dorobanti. Eu ajung mai mereu in cel de pe Calea Victoriei nr. 12A (intrarea se face prin Str. Stavropoleos). Chocolat, un mix de bistro, cafenea, cofetarie si brutarie , e un loc numai bun de stat la un pahar de limonada cu amicii sau la o barfa mica cu prietenele.

Ce mancam la Chocolat?

Chiar daca nu impresioneaza prin design-ul interior (cam plictisitor si dominat de nuante calde de galben: de la mesele din lemn pana la pereti si ceainice), Chocolat castiga puncte bune la capitolul meniu. Aici gasesti cam tot ce vrei pentru mic-dejun (croissant, cafea), brunch (gustari, tartine), pranz (supe, garnituri, paste) sau cina (salate, preparate la gratar), dar si pentru ocazii speciale. Cofetarii de la Chocolat realizeaza torturi pe comanda pentru diferite evenimente.

Printre preferatele mele si nu numai, se numara supa de parmezan cu ceapa (14 ron), dar si cea de rosii cu crutoane (14 ron), pastele Primavera (22 ron), salata vegetariana (19,5 ron) sau deliciosul moelleux au chocolat (o prajitura pufoasa din care tasneste ciocolata topita atunci cand o tai) – 14 ron.

La capitolul produse de cofetarie Chocolat sta excelent, meniul fiind incarcat de prajituri si dulciuri care mai de care mai ademenitoare si mai amenintatoare pentru silueta. Dar ce mai conteaza cand te rasfeti cu traditionala amandina (8,5 ron) sau cu minunatul mousse de ciocolata (8,5 ron)?

Ce bem la Chocolat?

Daca reusesti totusi sa ignori bunatatile din meniul de la Chocolat sau tii neaparat sa-ti mentii silueta, poti sa te indulcesti cu un suc de fructe, sa te racoresti cu o limonada (0,7l – 12, 5 ron), poti sa testezi ciocolata calda – 14 ron sau cafeau – 6.5 ron sau sa incerci vinul casei – 6 ron paharul.

Pentru ca este vara si avem parte de multe zile toride, Chocolat ne scoate in intampinare un meniu special cu care sa treci mai usor peste caldura din zi. Daca vrei sa ai parte de o experienta ceva mai exotica poti incerca unul din cocktail-urile din meniul special (Mojito, Rainbow, Liquer Chocolat, Green Apple) la un pret destul de marisor – 19,5 ron.

Pentru aceeasi bani poti comanda, tot din meniul special, un profiterol sau o inghetata cu fructe si frisca. Daca nu le vrei gata preparate, iti poti alege cupele singur. O cupa de inghetata costa 4 ron, iar daca vrei frisca sau diferite topinguri trebuie sa mai renunti la niste maruntis din portofel.

Preturile nu sunt de criza

Preturile la Chocolat nu sunt deloc de neglijat, fiind mai degraba medii spre mari, dar va asigur ca o vizita la aceasta cofetarie-bistro merita fiecare banut.

Din pacate nu toate sunt roz la Chocolat, iar servirea este veriga slaba a localului de langa Caru’ cu bere. Chelnerii nu sunt mai niciodata prompti si mai pierd niste puncte importante si la capitolul amabilitate. Nu sunt o persoana care sa fie preocupata de acest aspect, dar cand dai numai peste exemplare apatice si cam sictirite, iti vine cam greu sa nu remarci.

Daca ati vizitat pana acum Chocolat, atunci sunt sigura ca v-ati intors, ca si mine, in localul cu “fite” de bistro frantuzesc.

Unde mai gasim Chocolat?

Pe langa localul de pe Calea Victoriei nr.12 A (langa Caru’ cu bere, dupa cum spuneam) – telefon: 021 314 92 45, in Bucuresti mai gasiti Chocolat pe Calea Mosilor nr. 217 (intersectia Mosilor cu Eminescu langa Pizza Hut) – telefon: 021 211 44 64 si pe str. Aviator Radu Beller nr.13 (zona Dorobanti) – telefon: 021 230 23 83.

Chocolat este deschis de luni pana vineri intre orele 9-23, iar in weekend de la 9.00 pana la ultimul client.

  •   2009-07-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Raluca Diaconu

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii