De prin lume adunate

#unde iesim #lipscani #smardan #bar #lounge #restaurant #charme

Charme aduce farmecul mediteranean pe Lipscani

Daca vi se intampla vreodata sa va plimbati prin zona Lipscani si vreti sa zaboviti la un pahar de limonada cu amicii sau sa luati o cina romantica cu iubitul sau iubita, atunci nu ocoliti restaurantul/lounge Charme .

Cu un design aproape minimalist, simplu si in culori calde, Charme este un loc primitor si cu un farmec mediteranean. Localul este compus dintr-un lounge si bar la parter ornat cu cateva plasme si un restaurant mai romantic, dominat de culori puternice la etaj.

De cum ne-am asezat la masa, ni s-a si fluturat inaintea ochilor meniul. Trebuie sa recunosc ca am ocolit ceva vreme Charme-ul inainte sa-i calc pragul, gandindu-ma ca dupa design e vreun alt local de fite cu preturi care sar prin acoperis. M-am bucurat cand am vazut ca m-am inselat. Preturile la Charme sunt decente, medii, iar raportul calitate-pret este excelent.

Ce mancam la Charme?

Meniul, ca si localul, este mediteranean si ofera o gama larga de preparate, de la salate si grill pana la feluri de mancare mai sofisticate.

Cum nu sunt adepta unor “dish-uri” prea extravagante, m-am orientat spre mancaruri mai traditionale si usoare. Am facut o alegere foarte buna cu supa de legume (8 lei), legumele la gratar (7 lei) si pastele cu usturoi si ardei iute (13 lei). Dar meniul este mult mai complex si ispititor si, cu siguranta, veti intampina dificultati in a alege un singur fel de mancare.

Daca supele nu va incanta, atunci indreptati-va atentia supra salatelor (cu pui, rustica, cu fructe de mare) ale caror preturi variaza intre 17-32 de lei, in functie de ingrediente. Totusi, daca o salata (destul de generoasa ca marime) nu va potoleste foamea, puteti alege din meniul vast de fripturi (vita, porc, pui) sau grill-uri (peste) care au preturi cuprinse intre 14-45.

Ce ar trebui sa incercati la Charme? Meniurile cu fructe de mare si peste, desi aici preturile pot parea cam piperate.
Nu ocoliti deserturile de la Charme nici daca urmati o dieta, Hot Passion-ul cu ciocolata calda si inghetata (12 lei) "it's a must".

Ce bem la Charme?

Evident, o masa copioasa nu merge daca nu este udata cu ceva alcool sau poate doar un fresh. Si meniul bauturilor este la fel de stufos ca si cel al mancarurilor, avand posibilitatea de a alege intre nenumarate cocoktail-uri alcoolice sau nonalcoolice (18 lei), cateva sortimente de bere (6-10 lei), digestive (9-20 lei) si multe feluri de cognac, vin si alte spirtoase.

Consumatorii de nonalcoolice nu sunt neglijati si pot opta pentru o limonada (12 lei), sucuri fresh (12 lei) sau obisnuitele bauturi carbogazoase (6-7 lei).

Charme nu sufera deloc nici la capitolul servire (chelnerii sunt foarte prompti), nici la igiena si in niciun caz la atmosfera. Muzica pusa in surdina va va face sa va simtiti confortabil si va va binedispune chiar daca stati relaxat pe canapea sau pe scaunele de la bar.

Restaurantul/lounge Charme se afla pe Str. Smardan nr. 12 (zona Lipscani) si este deschis in fiecare zi de la 9 a.m. pana la ultima comanda. Pentru rezervari, puteti suna la numarul de telefon 021 311 19 22.

Sursa foto : www.charme.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea