De prin lume adunate

#evenimente #indialucia #sarbatoare #concert #traditie

Celebrate India

Sahaja yoga va invita vineri 16 aprilie, ora 18:30, la recitalul de muzica clasica indiana sustinut de grupul turya classical in cadrul evenimentului "Celebrate India".

Evenimentul este dedicat prezentarii festivalurilor traditionale indiene Holi/Sarbatoarea culorilor si Anul Nou Indian, sarbatoare numita, in functie de regiune, Vishu, Baisakhi sau Bihu, si va fi gazduit de Palatului National al Copiilor din Bucuresti. Intrarea este libera, iar evenimentul va incepe la ora 18:30.

Turya Classical, promotor autentic al muzicii clasice indiene in Romania, reprezinta o imbinare fericita intre Est si Vest, o fuziune interculturala ce urmareste promovarea muzicii clasice veritabile la instrumente cu corzi, sonoritatile indiene si instrumentele specifice: sitar, tabla, tanpura, swarmandal, creand o nota distincta, unica, in peisajul muzicii autohtone.

Turya Classical a luat fiinta la New Delhi, India, ca un duo avandu-i ca protagonisti pe Anne Marie Ene – violonist in Orchestra de Camera Radio si pe Victor Marius Beliciu, interpret al instrumentului sitar . Cei doi artisti, rezidenti in India pentru un numar important de ani, au sustinut numeroase concerte in temple, sali de concerte, la postul national TV Doordarshan si All India Radio, fiind apreciati de criticii muzicologi indieni.

Turya Classical interpreteaza in principal piese din repertoriul clasic indian, dar si melodii devotionale (bhajanuri si qawwali).

Sursa foto : poesiasalvaje.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea