De prin lume adunate

#pietre pretioase #bijuterii #diamante #rubine #perle #cristale swarovski #cristale de bohemia

Cele mai scumpe bijuterii din lume

Culoarea rara si profunzimea sunt doua dintre principalele calitati ale unei pietre pretioase . Daca are si o densitate mare si o marime considerabila, atunci bijuteria poate sa ajunga sa valoreze chiar si milioane de dolari.

Diamantele sunt de departe cele mai rare si valoroase pietre din lume. Specialistii bijutieri spun ca acestea ar trebui sa indeplineasca patru calitati pentru a li se putea determina valoarea cat mai exact. Un diamant sau orice alta piatra pretioasa iese in evidenta mai ales daca poseda o culoare naturala intensa si limpede in acelasi timp. De asemenea, felul in care este taiata piatra, precum si marimea ei sunt foarte importante.

Cea mai scumpa bijuterie din lume este diamantul Wittelsbach care a fost vandut cu 21.311.190 de dolari (aproximativ 18. 70 milioane de euro) in luna decembrie a anului trecut.

Acest diamant de 35.56 de carate are o culoare rara (albastru-gri), dar si o istorie care se intinde de-a lungul secolelor si continentelor. Bijuteria provine din India, iar in urma cu aproximativ 4 secolele a fost transportata in Spania. Aici, Regele Filip al IV-lea o ofera fiicei sale in momentul in care aceasta se casatoreste cu Leopold I, imparatul Austriei. In 1722, acest faimos diamant ajunge la familia Wittelsbach unde isi va capata si numele. Bijuteria isi continua calatoria prin Europa pana in momentul in care va disparea din atentia publica.

Inelul cu diamant albastru marca Chopard valoreaza 16.26 milioane de dolari si a fost ce mai scumpa bijuterie din lume pentru o perioada destul de indelungata de timp. Culoarea acestui inel uimeste specialistii sau amatorii de bijuterii prin nuanta nemaintalnita si prin iluzia de profunzime pe care o provoaca. Astfel, diamantul de forma ovala si de culoare albastra este una dintre cele mai rare pietre pretioase de pe planeta. De asemenea, diamantele triunghiulare albe, incastrate in aur alb de 18 carate care intregesc bijuteria ii confera o valoare incontestabila.

Rubine si diamante cu personalitate

Nici rubinele nu se lasa mai prejos. De exemplu, rubinul rosu Inima Regelui de la Garrard valoreaza 14 milioane de dolari. Are 40.63 carate si este montat pe un colier de diamante de 155 carate.

Dupa ce s-a vandut cu 6.21 milioane de dolari, cel mai mare diamant vandut vreodata in Asia a primit, intr-un final si un nume. Se numeste The Shizuka Diamond, are 101 de carate si nici mai mult nici mai putin de 92 de fete.

Neil Lane, una dintre cele mai cunoscute companii americane din industria bijuteriera detine Colierul de diamante de 140 de carate. Aceasta bijuterie valoreaza 4 milioane de dolari si este alcatuita din sase lanturi de aur alb, in timp ce diamantele sunt taiate in diverse forme.

Colierul Marie-Antoinette de la DeBeer este una dintre bijuteriile care deja are o istorie proprie. Este un colier de platina cu un diamante alb de 8.05 carate, doua diamante galbene ovale (de 7.06 respectiv 5.24 carate) si un diamant roz de 1.84 carate. Costa 3.7 milioane de dolari.

Bijuterii de lux in Bucuresti

Chiar daca deocamdata nu poti sa porti la gat sau pe deget cele mai scumpe bijuterii din lume, iti recomand cateva magazine de unde poti sa iti achizitionezi pietre pretioase. Poti comanda on-line bijuterii de lux concepute manual din pietre mari Swarovski, cristale de bohemia sau perle de la Nordica Group. Nu uita ca gasesti magazinele acestei companii in centrul capitalei (str. Hristo Botev si str. Lipscani).

De asemenea, bijuterii DonnaOro poti gasi in Unirea Shopping Center , Plaza Romania, Magazinul Titan, Magazinul Victoria (in magazinele Royal Caro).

In ceea ce priveste bijuteriile internationale de lux, Micri Gold Bijuterii iti propune marci precum Bulgari, Chopard, Damiani, Gianni Lazzaro etc. Unul dintre magazinele acestei companii il gasesti in Baneasa Shopping City .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea