De prin lume adunate

#traditii craciun in lume #traditii in lume #traditii craciun #mos craciun #craciun

Cele mai ciudate traditii de Craciun, din jurul lumii

Craciunul este cea mai importanta sarbatoare, celebrata in intreaga lume. In decursul anilor, in jurul acestei sarbatori s-au creeat o multime de obiceiuri, care mai de care mai bizare. Iata cateva dintre obiciurile de Craciun, mai putin obisnuite, din intreaga lume.

Australia

Stii ca in Australia, in timpul Sarbatorilor de Iarna, copiii se afla in vacanta de vara? Incepand de la mijlocul lunii decembrie si pana in februarie acestia stau acasa. Australienii isi impodobesc casele si agata ornamente in brazi, dar fiind foarte cald, intampina Craciunul pe plaja. Aici Mos Craciun vine cu placa de surf, nu cu sania trasa de reni!

Ucraina

O legenda din Ucraina spune ca pe vremuri traia o femeia atat de saraca incat nu isi permitea sa aiba brad sau decoratiuni specifice Sarbatorilor de Iarna. Aceasta a adunat insa niste crengute cu care a decorat unul dintre peretii casei. In dimineata de Craciun, cand s-a trezit, si-a vazut copiii jucandu-se cu panzele de paianjeni care napadisera crengile, moment in care toate s-au transformat in aur si argint.

In prezent, ucrainienii isi decoreaza bradul cu ornamente care seamana cu panza de paianjen, deoarece aceasta le aduce mult noroc si liniste in anul ce urmeaza.

Danemarca

In Danemarca, parintii le fac celor mici cate un cadou, in fiecare zi, incepand de la 1 decembrie pana pe 24 decembrie, ca un preambul la darul sau darurile Mosului! Oamenii petrec intreaga luna si obisnuiesc sa manance si sa prepare turta dulce ori prajituri cu vanilie.

Finlanda

Finlanda este tara lui Mos Craciun! Acesta locuieste in in nordul Finlandei, in regiunea numita Laponia. Finlandezii cred ca Mosul, pleaca la drum in noaptea de 24 spre 25 nu numai cu renii lui, ci insotit si de Capra de Craciun sau Joulupukki, care asaza sub bradul impodobit saci cu carbuni pentru copiii care nu au fost cuminti, potrivit libertatea.ro.

Germania

In Germania, parintii ascund in pomul de Craciun globuri in forma de castraveti. Se spune ca acestea aduc noroc copiilor care trebuie sa le caute in dimineata in care se desfac cadourile. Daca o familie este mai numeroasa, traditia spune ca primul copil care gaseste un glob in forma de castravete va avea mult noroc anul care urmeaza.

Spania

In Spania exista obiceiul ca pe data de 8 decembrie sa se aduca in casa un bustean. La unul dintre capete, este sculptat in forma de chip, iar apoi este invelit intr-o patura. Traditia mai spune ca acesta sa fie "hranit" zilnic, iar de Craciun, busteanul, in semn de recunostinta, se umple cu daruri pentru toti cei din casa.

Argentina

Pomii de Craciun se impodobesc in data de 8 decembrie, iar de crengile lor sunt atarnate globuri facute din vata, care imita zapada. Si asta pentru ca acolo nu ninge niciodata. Tot in Argentina nu se trimit felicitari de Craciun si putini obisnuiesc sa faca daruri, in special rudelor apropiate ori prietenilor foarte buni.

Sursa foto: christmastreephotos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea