De prin lume adunate

#Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge #pod de sticla #china #pod

Cel mai mare pod de sticla din lume, aproape de finalizare! Unde se afla VIDEO

La finalul acestui an, va fi inaugurat cel mai lung pod fin lume. Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge este situat deasupra Parcului National Tianmenshan din provincia chineza Hunan, iar constructia acestuia se afla aproape de final.

Podul va avea o lungime totala de aproximativ 430 de metri si o latime de circa 6 metri. Constructia se va afla la o distanta de aproximativ 300 de metri deasupra solului.

Inginerii chinezi au luat decizia de a realiza podul din sticla, pentru a le permite vizitatorilor sa admire peisajele fabuloase ale zonei. Primii turisti vor putea vizita podul de sticla la finele anului 2016. Pana acum, nu a fost anuntata data oficiala a inaugurarii.

In scopul de a reduce vibratiile, care ar putea afecta structura podului, acesta a fost echipat cu peste 70 de bile de sticla, fiecare cantarind circa 750 de kilograme, a spus Wan Tianbao, inginerul-sef al proiectului, pentru China Daily. Specialistii au realizat peste 100 de teste, pentru a demonstra ca podul rezista la o greutate echivalenta cu cea a 800 de oameni, noteaza mediafax.ro.

"Nu vom avea doar un leagan atasat de pod, ci trei leagane, inclusiv un leagan gigant, care are o lungime totala de aproximativ 170 de metri", a declarat Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Company, intr-un interviu acordat pentru Inhabitat.

Sursa foto: thescienceexplorer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea