De prin lume adunate

#unde iesim #ceainarie #ceai #vara in bucuresti #terasa #la metoc #green tea #serendipity

Ceainarii de vara in Bucuresti

Umbra smochinilor, parfumul imbatator al florilor de liliac, lumanari parfumate si licuricii dragalasi sunt ingredintele unei seri petrecute in gradinile unde ceaiul este bautura de baza. Strazile racoroase si curate din centrul Bucurestiului ascund gradini fermecate, in luminisul carora au fost amenajate ceainarii. Cu menta, bucati de fructe sau ciocolata, cu inghetata sau cu gheata, ceaiul este bautura care te binedispune in zilele caniculare. Daca mai adaugi si o tarta racoritoare de fructe sau o dulceata de nuci verzi, cu siguranta te vei simti ca in vacantele la bunici.


La Metoc

 

La Metoc sau "gradina cu smochini din cartierul armenesc" este o casa veche care a apartinut unui preot. Daca vei cauta in DEX cuvantul metoc, vei descoperi ca desemneaza o manastire mica, care serveste si ca loc de gazduire. La acest lucru s-au gandit si proprietatii micutei ceainarii cand si-au propus sa ofere si altora din minunatia din centrul orasului.

Ceainaria isi deshide portile si isi aranjeaza masutele din rachita doar in anotimpul estival. De cum razele soarelui incalzesc asfalturile Bucurestiului, La Metoc este agitatie mare. Mesele si scaunele din rachita, pernele pufoase, lumanarile parfumate si ceaiurile aromate se pregatesc sa isi intampine oaspetii.

Daca esti un iubitor de ceai si nu numai, atunci nu trebuie sa ratezi ceainaria - terasa La Metoc. Curtea nu este foarte mare, dar vei avea parte de intimitate. Mesele sunt ascunse printre copaci, trandafiri, macese, liliac si smochini si iti vor da senzatia ca esti singur intr-o poienita si nicidecum in centrul unui oras aglomerat si prafuit.

In fundul curtii se afla casa cu veranda, care aminteste de povestile de la bunici. Ceainaria se deschide zilnic, dupa ora 17, tocmai pentru a spori farmecul si misterul garadinii salbatice.

Peste 100 de sortimente de ceaiuri, dulceata, prajiturele de casa, serbeturi, biscuite, bomboane de vanilie si fructe uscate sunt bunatatile din meniu. Pentru ca este deschis numai in perioada verii, ceaiurile din meniu sunt si in forma cu gheata. Cei care duc dorul unei beri, trebuie sa stie ca La Metoc nu vor intalni asa ceva in meniu, insa pot incerca ceaiul ca berea, cu spuma.

La Metoc trebuie sa incerci dulceata de trandafiri sau afine, care vine asortata cu un pahar de apa rece ca gheata, asezonat cu o felie de lamaie, iar in materie de ceaiuri Tea Shake (ceai cu gheata), Violet Ginger (cu miere fiarta) sau Chocolate Mint. Pentru un ceainic vei scoate din buzunar in jur de 10-15 lei.

Atmosfera de la Metoc este una visatoare si relaxanta, iar muzica care predomina este jazzul. Din cand in cand vei fi deranjat din visare de pisica localului, care se va asigura ca ceaiul ales este in regula. Ceainaria La Metoc se gaseste intr-o zona linistita si putin circulata din centrul capitalei, pe strazile din spatele Bisericii Armenesti. Pentru o ceasca de ceai cu arome imbietoare si sunete ametitoare te jazz, poti merge pe strada Popa Rusu, la numarul 21, dar nu inainte de a face o rezervare la numarul de telefon 0722.725.533.

 

Green Tea

 

Green Tea este o ceainarie eleganta din centrul Bucurestiului. Pe stradutele din apropiere de Calea Mosilor, departe de traficul infernal, veti gasi o oaza de liniste si verdeata. Ceainaria este un loc special creat pentru iubitorii de ceai.

Intr-o casa cu parfum interbelic veti descoperi putin din farmecul a patru culturi diferite in patru saloane: clasic, japonez, indian si Micul Paris. Daca esti pentru prima oara in aceasta ceainarie, fetele de aici te vor introduce in atmosfera si iti vor prezenta pe indelete toate incaperile.

In perioada de vara Green Tea scoate la soare masutele din ratan si fier forjat. Spatiul ofera loc pentru vreo 15-20 de mase amenajate in gradina plina de verdeata si flori. Trandafiri de toate culorile si aromele, braduti, ciresi si alte plante care cresc in voie te vor feri de razele fierbinti ale soarelui. Gradina este o adevarata oaza de verdeata si liniste, care te va indemna la visare.

La umbra copacilor din curte poti citi linistit din cartea preferata sau poti incerca o narghilea cu pepene galben. Atmosfera de liniste este data si de muzica, in general jazz sau blues, de lumanarile parfumate si de felinarele care se aprind o data cu lasarea serii.

Cele peste 100 de sortimente de ceai, la care se adauga sandvisuri, prajituri, fursecuri si dulceturi nu va vor lasa indiferenti in zilele in care aveti nevoie de energie. Ceaiurile te vor ademenii cu numele lor incitante si exotice: Sunshine Reggae, Lemon Love, Truffle, Sunset, Queen of Saba, Fire Place sau Safari Sunset. Vara poti incerca si varianta cu gheata sau inghetata. La acestea poti asorta o tarta cu fructe sau o felie de tort de cafea si ciocolata alba. In Green Tea vei gasi si un magazin de unde puteti cumpara ceaiuri, accesorii pentru ceai, ceainice, carti vechi si noi. Preturile ceaiurilor variaza intre 8 si 12 lei, iar al gustarilor si prajiturilor intre 9 si 13 lei. Ceainaria Green Tea se gaseste pe strada Dr. Burghelea, la numarul 24, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021 320.93.96.

 

 

Serendipity

 

Ceainaria Serendipity este o oaza de liniste si magie in centrul orasului. La o plimbare pe strazile uneia dintre cele mai frumoasa zone ale Bucurestiului, pe langa Gradina Icoanei, vei descoperi, numai daca ai noroc, o ceainarie cocheta.

Cei de la Serendipity se lauda cu faptul ca primavara paseste pentru intaia oara pe strada Dumbrava Rosie . Ascuns intre ziduri cu iedera vei descoperi un loc special, complet rupt de tumultul cotidian, un loc care se arata doar celor pregatiti sa viseze.

Asa cum spune la carte, serendipitatea reprezinta fenomenul prin care cineva face o descoperire norocoasa accidental. Cuvantul provine dintr-un vechi basm persan, pomenit de Horace Walpole in anul 1754 intr-o scrisoare catre un prieten. In acea scrisoare el scria: "Am citit odata un basm amuzant, ce se numea Cei trei printi din Serendip: in timpul calatoriei lor, au descoperit accidental si cu perspicacitate lucruri in a caror cautare nu pornisera: de exemplu, unul din ei descoperise ca un catar chior de ochiul drept trecuse recent pe acel drum, deoarece iarba era pascuta doar pe partea stanga, unde era mai proasta decat pe partea dreapta - acum intelegi ce inseamna serendipity?".

Daca esti norocos, vei descoperi ceainaria. Pe timpul verii, toata lumea se muta in gradina frumos decorata cu pietricele, flori, mese si scaune din lemn, fluturi, felinare si lumanari parfumate. Aici esti asteptat cu ceai parfumat, turta dulce, dulceata, snaks-uri japoneze si indiene si biscuiti cu ciocolata. Oferta este variata si ai de ales intre ceaiuri ayurveda, infuzii din plante si fructe, rooibos, honeybush, ceai alb, galben, verde sau negru. Tot la Serendipity poti incerca si cafeaua cu ganoderma , in diferite variante: cu lapte, cacao sau ginseng. Daca tot ai pasit in lumea mistica de la Serendipity, trebuie sa incerci dulceata de nuci verzi si piureul de castane.

Pretul pentru un ceainic cu licoarea magica este intre 12-15 lei, dulceata este 6 lei, cerculetele de susan cu ciocolata sunt 8 lei, o cafea cu ganoderma 7-8 lei, iar snacks-urile picante sau dulci sunt 5 lei. Ceainaria Serendipity se afla pe strada Dumbrava Rosie, la numarul 12, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0743.283.342. Ceainaria se deschide zilnic, de la ora 12.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea