De prin lume adunate

#ceai #la cotroceni #la metoc #rendez-vous #ceainarie #unde iesim

Ceainarii afrodiziace

Cel mai rapid mod de a nu mai simti canicula specifica acestei perioade a anului este un ceai. Chiar daca este greu de crezut, aceasta bautura fierbinte va avea asupra ta efecte aproape afrodiziace. Ma refer, de fapt, la starea de relaxare si veselie pe care o cana de ceai o produce si care este cunoscuta si apreciata inca din antichitate.

In functie de ambianta sau de aromele de ceai pe care vrei sa le incerci, poti sa alegi “dupa gust” dintre numeroasele ceainarii din capitala.

Unde bei ceai

Daca mergi la ceainaria La Cotroceni (Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr.25) vei descoperi cum a fost transformat subsolul unei case interbelice intr-un taram al ceaiului. Dupa ce cobori cele cateva trepte si treci de perdeaua din fibre de santal, simti miros de betisoare parfumate. Parca deja nu te mai afli in Bucuresti, ci in China secolului al V-lea cand a fost descoperit arborele de ceai.

Vezi paravane decorate cu panze sau simboluri indiene, japoneze si chineze, caci, de istoria acestor tari, se leaga si numeroasele legende despre ceai. Legende cu imparati si calugari care au descoperit din intamplare arborele de ceai si care au ramas fermecati de aroma si de efectele acestuia.

Ceea ce face ca aceasta ceainarie sa fie speciala este camera in care trebuie sa stai asezat, nu pe scaune, ci pe pernite aduse direct din Asia. Lumina este difuza, numai cateva lumanarele ajutandu-te sa-ti intrezaresti partenerul de ceai. In plus, fiecare masuta este izolata de celelalte prin  panze decorate in stil asiatic care pastreaza o intimitate perfecta.

Ceaiurile le vei alege dintr-o carticica in care se explica provenienta bauturii, ingredientele pe care le contine precum si efectele pe care aceasta  le are asupra corpului tau. Unele dintre infuzii sunt completate cu  fragmente de fructe, in timp ce majoritatea sunt facute din cele mai pure esente de planta de ceai. Pe langa acestea exista si ceaiuri surprinzatoare, de exemplu, ceaiul cu efecte afrodiziace.

Nu vei gasi nici urma de fum in ceainaria La Cotroceni deoarece fumatul este total interzis. De asemenea, ca sa fi sigur ca gasesti loc este necesar sa iti faci o rezervare.

in padure

In ceainaria La Metoc (Str. Popa Rusu nr. 21) atmosfera se schimba radical. Vei bea ceai in mijlocul naturii printre tufe de maces, liliac si pomisori crescuti intamplator, parca doar asa intr-o doara. Iti recomad sa alegi masuta din spatele curtii, cea umbrita de smochin. Aici poti citi o carte buna sau poti sa iti lasi imaginatia sa zboare incotro vrea ea.

Pentru cei care cauta un loc unde sa se relaxeze, La Metoc este locul indicat deoarece este bine ascuns in curtea unei case taranesti din zona , iar daca nu te uiti atent la placuta ruginita de la intrare, acoperita aproape integral de vegetatie , nici nu banuiesti ca acolo se afla o locatie publica. De asemenea, este un loc bine impadurit in care vei avea senzatia ca te afli singur, izolat, in afara oricarui fel de agitatie.

Senzatia acestei locatii este ceaiul rece Le Touareg sau Ceaiul ca o bere, adica o bautura rece cu spuma de doua degete ca o bere la halba, si totusi, cu aroma de ceai. De asemenea, poti asocia la ceai si serbeturi cu diferite arome sau tarte din seminte expandate.

Rendez-Vous si pentru fumatori

Toata lumea isi gaseste locul in ceainaria Rendez-Vous (str. Edgar Quinet nr. 8-10 ). Fumatorii sunt despartiti de nefumatori printr-un paravan japonez, dar atmosfera se intregeste cu ajutorul muzicii din surdina. Nu trebuie decat sa te relaxezi si sa alegi dintre cele 150 de ceaiuri  propuse de gazde.

Printre bauturile cu arome si fragmente de fructe gasesti si ceaiuri exotice ca, de exemplu, Cupidon, Etre et Bien Etre sau Tai-Chi. Iti recomand Raspoutine, un ceai afumat din citrice si iasomie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea