De prin lume adunate

#rendez-vous #ceai #ceainarie #unde iesim

Ceainaria Rendez - Vous - ceai pentru o clipa de relaxare

In general nu obisnuiesc ca in zilele de luni sa ies in cafenele, baruri sau alte localuri. Ziua de luni este atat de obositoare incat tot ce vad in fata ochilor dupa programul de serviciu este un pat moale si pufos, cu perne numai bune de pus capul pe ele. Zilele trecute am facut insa o exceptie de la regula si, dupa o zi infernala, am hotarat sa imi inec amarul intr-o ceasca de ceai.

Inca de pe drum imi imaginam cum licoarea fierbinta ma va relaxa si imi va aduce, daca nu buna dispozitie, macar putina liniste. Si asa a fost. Am devenit obsedata de ceainarii . De cateva saptamani sunt intr-o continua goana dupa aceste localuri pline de liniste si arome si le-am bifat deja in lista pe majoritatea. Cateva si le-am dat gata. Revenind la incursiunea mea de luni seara, am ajuns in ceainaria Rendez - Vous de pe strada Edgar Quinet de langa Universitate.

Atmosfera a la russe

Ceainaria Rendez - Vous se afla in buricul targului, insa asta nu o impiedica sa fie o oaza de relaxare si liniste pentru infocatii ceaiurilor si nu numai. Dupa ce urci scarile intortocheate si inguste, vei patrunde intr-un spatiu care iti va impune sa iti lasi grijile la usa. Ceainaria este mobilata simplu, cu scaune pufoase si confortabile si mese solide, cu cateva tablouri care amintesc de Franta. Chiar daca cei de la Rendez - Vous sustin ca ceainaria lor este tipic frantuzeasca, mie mi s-a parut ca aduce mai mult a ceainarie ruseasca.

Culoarea rosie care predomina in local, mobilierul zdravan si barul din lemn masiv, perdelutele rosii din tafta, toate aceste elemente m-au dus cu gandul catre povestile traditionale rusesti, cu fete de imparat cu rochii frumos brodate. Lumina difuza si usor rosiatica a contribuit si ea la starea mea. Un alt lucru care mi-a atras atentia inca de cum m-am asezat, au fost rafturile frumos aranjate cu prajituri si ceaiuri de tot soiul.

Ce comandam la Rendez - Vous

Ceainaria Rendez-Vous ar putea foarte bine sa fie numita si cafenea, pub sau bistro. Meniul este foarte bogat si, cum bine zicea prietena mea, este enervant sa tot frunzaresti pana te decizi asupra a ceea ce iti doresti.

Ceaiuri, cafea, ciocolata calda, salate, sandwich-uri si, bineinteles, deserturi, sunt produsele pe care le vei gasi in meniul stufos. Daca esti nehotarat, precum prietena mea, iti va lua ceva timp pana vei gasi preparatul perfect, iar personalul va trebui sa faca cale intoarsa de cateva ori.

La Rendez-Vous o mare parte din meniu este dedicat ceaiurilor. Ceaiurile verzi, negre, rosii, parfumate, Earl-Grey, aromatizate si specialitatile din Russia, China, India si Japonia vor face alegerea ta si mai grea. Alegerea mea a fost destul de usoara, pentru ca am eliminat din start ceaiurile verzi si negre, mult prea puternice pentru metabolismul meu, si m-am refugiat pe pagina ceaiurilor rosii si parfumate. In cele din urma am optat pentru un ceai rosu , L'herbe Rougesandwich Rendez - Vous (10 lei), o combinatie de fructe rosii si rubarba, absolut delicios. L-am asezonat cu un (12 lei) si am obtinut gustarea perfecta, de care aveam nevoie.

Daca ceaiurile nu sunt pasiunea ta, in meniu vei gasi si ciocolata calda bio marca Zotter, servita cu lapte fierbinte, cafea si diverse frappeuri. In ceea ce priveste ciocolata calda (13 lei), meniul este intr-adevar generos. In majoritatea cafenelelor in care am baut acest sortiment de ciocolata calda, meniul era destul de saracacios, cu doar 3-4 sortimente. La Rendez - Vous vei gasi peste 15 astfel de bauturi, in diverse combinatii.

In meniu vei gasi si cateva preparate de cofetarie si patiserie, care arata foarte bine: tarta cu mere, nuca si scortisoara , prajitura cu ciocolata, vin rosu si scortisoara, tarta cu branza , stafide si rom, rulada cu banane, ciocolata si rom, briose si tarte cu fructe. Tot la Rendez-Vous iti vor face cu ochiul si specialitatile casei: ceaiul Rendez-Vous cu miere si rom, cu vin rosu si scortisoara sau cu cu citrice si whisky.

Ceainaria Rendez-Vous este un loc dragut, in care poti merge cu prietenii pentru un ceai sau o cafea fierbinte, insa nu iti recomandam sa mergi aici la o intalnire romantica.

Unde se afla ceainaria Rendez - Vous

In capitala exista doua locatii ale acestei ceainarii: pe strada Edgar Quinet la numarul 8 (zona Universitate) si pe Calea Floreasca la numarul 102, unde exista si o expozitie de mobilier masiv.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea