De prin lume adunate

#unde iesim #gradina zoologica #zoo #animale #ponei #plimbare

Ce vizitam azi: Gradina Zoologica

gradina zoologica poate fi una dintre destinatiile tale de evadare din tumultul capitalei. In ultimii ani, gradina si-a imbunatatit imaginea, animale sunt bine ingrijite si spatiul este reamenajat, iar cei mici se pot distra si cu o plimbare cu poneiul.  Daca ai chef de o plimbare, insa nu prea departe de Bucuresti , noi iti propunem sa vizitezi Gradina Zoologica.  Pitoni, pasari exotice, tigri si ponei sunt doar cateva dintre animalele pe care le vei gasi aici.

 

Mic istoric

 

Gradina Zoologica din bucuresti a fost infiintata in 1955, insa nu sub forma pe care o cunostem acum, ci sub forma unor colturi zoologice situate in principalele parcuri ale capitalei. Astfel, mici colturi se gaseau in parcurile Cismigiu, Carol I, Herastrau si in Padurea Baneasa. Intre anii 1955-1959 toate animalele din parcurile din Bucuresti sunt adunate intr-un singur loc, amenajat in padurea Baneasa.

Coltul Zoologic Baneasa s-a deschis pe 1 mai 1959, iar din 1962 a capatat denumirea de Gradina Zoologica Bucuresti. Tot in 1962, Gradina Zoologica a fost inclusa in Anuarul International al Gradinilor Zoologice, editat de Societatea de Zoologie din Londra.

Gradina Zoologica se intinde pe o suprafata de aproape sase hectare si detine si expune colectii de animale salbatice, indigene si exotice. Principalele deziderate ale Gradinii Zoologice sunt conservarea faunei, in special a speciilor amenintare cu disparitia, si intruirea, educarea si recreerea publicului vizitator.

 

Ce vedem la Zoo

 

Gradina Zoologica detine aproximativ 100 de specii de animale si peste 800 exemplare apartinand la 3 clase de animale vertebrale: reptile, pasari si mamifere, atat indigene, cat si exotice. Pintre animalele pe care le vei vedea la zoo se numara acvila, anaconda, bivoli, broaste testoase, cai, canguri, caprioare , cerbi, cimpanzei, cinteze, crocodili, fazani, flamingo, gaste si gaini, iguane, jaguari, lame, lebede, lei, lupi, magari, mufloni, nutrii, papagali, pauni, pesti, pitoni, ponei, pume, rate, mai multe specii de serpi, struti, tigri, ursi sau veverite.

In ultimul an, patrimoniul Gradinii Zoologice s-a imbogatit si cu cateva exemplare de pume, un tigru indian, lupi de Alaska, ponei de Wales, porci Vietnam si porci mangalita. Pentru cei mici, se organizeaza in fiecare week-end plimbari cu ponei si trasurele.

 

Unde se afla

 

Gradina Zoologica din Bucuresti se afla pe Aleea Vadul Moldovei, la numarul 4. Programul de vizitare este zilnic, intre orele 9-17, iar pretul biletelor este de 12 lei integral si 6 lei redus. In Gradina Zoologica este interzis accesul cu bicicleta si de asemenea este interzis accesul cu pistoale cu bile, cu AER comprimat, sau producatoare de zgomot.

Daca te-ai decis sa faci o vizita animalelor de la Zoo, trebuie sa tii cont de cateva reguli: nu ai voie sa dai hrana animalelor, nu trebuie sa faci galagie, nu ai voie sa te urci pe balustrade si, nu il ultimul rand, sa pastezi curatenia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea