De prin lume adunate

#casa de cultura a studentilor #studenti #bucuresti #casa de cultura

Ce trebuie sa stii despre Casa de Cultura a Studentilor

Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti este unul dintre cele mai importante repere cultural-artistice din Capitala.



Obiective


Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti isi propune sa contribuie la educarea si formarea studentilor si tinerilor prin mijloace specifice domeniului cultural artistic si ale educatiei non-formale si sa promoveze in randurile acestora valorile cultural artistice si ale stiintei.

La Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti se desfasoara numeroase cursuri (limbi straine, fotografie, ghizi montani), stagiuni teatrale, spectacole de muzica, expozitii, festivaluri, cicluri de conferinte, concursuri.


Istoric


Construita din initiativa lui Stelian Popescu, presedintele societatii anonime "Universul", cladirea din Calea Plevnei 61 a fost inaugurata pe 18 noiembrie 1937. In perioada 1957-1982, institutia a fost cunoscuta sub denumirea de Casa de Cultura a Studentilor "Grigore Preoteasa".

In 1957, la "Preoteasa" se infiinteaza Stud Film, primul cineclub studentesc din Romania condus de Emilian Urse.

Opt ani mai tarziu, se infiinteaza Ansamblul Folcloric Studentesc "Doina". Tot in acelasi an, se inaugureaa la etajul II al cladirii Student Club, patiu ce va deveni locul multor intalniri, spectacole, mese rotunde

In 1967, la inititiva studentilor de la IATC Magda Bordeianu, Teodor Sugar si Grigore Popa se transforma mansarda Casei de Cultura a Studentilor in spatiul Teatrului Studentesc PODUL –primul teatru din tara care a folosit spatiul de joc en – rond (in mjlocul publicului).

Tot la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti se infiinteaza corul de camera PRELUDIU condus de Voicu Enachescu (1975), si faimosul grup coral Song, condus de regretatul Ioan Luchian Mihalea (1975).

In anul 1988, ia nastere Compania de Arta Studio 24 condusa de Mihai Serghei Todor.

Institutia si-a continuat activitatea si dupa Revolutia din 1989 . Clubul ecologic UNESC ProNatura ia nastere in anul 1990, in 1993 se infiinteaza Clubul de dans sportiv IMPETUS, iar in 1994 apare grupul coral Sound, care continua traditia Song-ului lui Ioan Luchian Mihalea.

De-a lungul timpului, in incinta acestei instiutii au repetat si au sustinut concerte trupele Mondial, Rosu si Negru , Holograf etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea