De prin lume adunate

#ziua muncii #going out #bucuresti #petrecere #concert #teatru #expozitii #1 mai

Ce facem de 1 mai in Bucuresti

Ziua Muncii nu mai inseamna demult parade impresionate dedicate partidului. Astazi 1 mai  este o zi in care tinerii sarbatoresc vacanta si inceputul sezonului estival. La mare, la munte sau acasa, aceasta zi este o ocazie de a ne relaxa si petrece.

Daca ramai in Bucuresti in aceasta minivacanta ai cateva optiuni de petrecere a timpului. Piese de teatru in aer liber, concerte, petreceri incediare pe ritmuri ametitoare si concerte incendiare, cam asa arata programul pentru minivacanta de 1 mai. Si daca totusi nu vrei sa stai numai in Bucuresti, poti da o fuga la padurile si locurile de reculegere din jurul Bucurestiului.

Week-end muncitoresc la teatru

Daca nu ti-ai facut niciun plan pentru minivacanta de 1mai, atunci poti opta pentru o piesa de teatru. Ai de ales intre piese clasice, precum cele de la Teatrul Bulandra,  sau poti profita de vremea frumoasa in parcul Herastrau, acolo unde actorii de la Teatrul Masca dau startul stagiunii de vara in aer liber.

La Teatrul Bulandra poti vedea duminica, 3 mai, la sala Toma Caragiu, piesa Oblomov, in regia lui Alexandru Tocilescu. Din distributie fac parte Mihai Constantin, Sebastian Papaiani, Virginia Mirea, Ion Besoiu si Irina Petrescu. Tot dumica, la Sala Izvor, este programata piesa Cafeneaua, in regia lui Horatiu Malaele. Protagonistii sunt Dana Dogaru, Emilia Popescu si Horatiu Malaele. Pretul unui bilet este 26,50 lei integral si 13,25 lei redus. La Teatrul de Comedie, in minivacanta de 1 mai poti vedea Avarul indragostit, sambata, 2 mai, de la ora 19.00, iar duminica esti invitat la Poker. Pretul unui bilet este de 12,20 de lei.

La Teatrul Mic duminica este programat spectacolul Colonia Ingerilor. In distributie vei intalni actori precum Alexandru Repan, Cristian Iacob si Mitica Popescu. La Teatrul Foarte Mic Adrian Anghel, Virgil Aioanei si Rolando Matsangos sunt gazdele unui Sado Maso Blues Bar de la ora 20.30. Tot la Teatrul Foarte Mic Radu Gheorghe si Anca Sigartau sunt protagonistii piesei Interpretul. Pretul biletelor este de 20 de lei integral si 12 lei redus.

Pe 1 mai Teatrul Masca da start stagiunii in aer liber. Spectacolele se vor desfasura in parcul Herastrau, la intrarea dinspre Charles de Gaulle. Incepand de vineri si pana duminica sunt programate cate doua spectacole pe zi, la ora 12.30 si la 18.30. Nici Teatrul Metropolis nu se lasa mai prejos si au initiat programul special de 1 mai: Gratar si Teatru. Astfel, in zilele de 1 si 2 mai, de la ora 19.00 esti invitat la piesa In rolul victimei. Pretul biletelor este de 21,20 de lei.

La Teatrul National I.L. Caragiale aveti de ales intre Eduard al III-lea, cu Ion Caramitru pe 1 mai, Don Quijote cu Dan Puric pe 2 mai, iar duminica poti merge la Egoistul cu Radu Beligan. Daca ai chef de jazz si poezie, spectacolul realizat de Ion Caramitru si Johnny Raducanu, Dialoguri si fantezii in jazz, este solutia perfecta.

Pentru o portie sanatoasa de ras si voie buna, Teatrul Constantin Tanase va astepta cu trei dintre cele mai apreciate spectacole: Scandal in Paradis, Dai un ban, dar face si Alo, aici revista! Spectacolele incepe la ora 18, iar pretul biletelor este de 20 de lei si 15,75 de lei la balcon.

Gratar pe ritmuri clasice

Cei care indragesc spectacolele clasice, pot merge la Opera sau Opereta, unde sunt programate doua dintre cele mai noi productii. La Opera Romana, sambata, 2 mai, de la ora 18.30, are loc premiera spectacolului Giselle, cu Oana Popescu si Ovidiu Matei, in rolul protagonistilor. La Opereta este programat spectacolul Romeo si Julieta. Piesa are la baza celebra poveste de dragoste scrisa de William Shakespeare, dar este plasata in zilele noastre, cu insertii de muzica  pop si rock. In rolurile principale ii vei vedea pe cantaretii Simona Nae si Jorge (George Papagheorghe). Spectacolul incepe la ora 19.00.

Concerte electrizante

Fanii trupei Directia 5 nu trebuie sa isi faca planuri de plecare din oras pentru ca idolii lor vor concerta chiar pe 1 mai. Evenimentul are loc in clubul The Silver Church, fosta Preoteasa, de la ora 22.00. Pretul unui bilet este de 20 de lei. In Green Hours se deschide oficial gradina de vara si odata cu ea si sezonul estival. Pentru a sarbatori acest eveniment, pe 1 mai are loc un concert de muzica traditionala africana. Concertul celor de la The Afro Brazilian/Afro Cuban Project incepe la ora 20.00.

" Cea mai buna zi " pentru un cocnert Suie Paparude este joi, 30 aprilie. Trupa vrea sa fie sigura ca este prima care va introduce in atmosfera de petrecere pentru minivacanta de 1 mai. Cei trei baieti de la Suie Paparude s-au hoarat sa nu mai piarda timpul si sa dea startul la distractie in Clubul El Comandante. De la ora 21.00 esti asteptat sa te dezlantui pe ritmuri electronice romanesti.

Daca vrei sa vezi live unul dintre cei mai apreciati instrumentisti ai tuturor timpurilor, pe 30 aprilie este sansa ta. La Sala Palatului, cu incepere de la ora 19, poti asculta melodiile celebrului saxophonist Kenny G. Acesta a intrat in Cartea Recordurilor pentru cea mai lunga nota muzicala cantata la saxofon (45 minute si 12 secunde).

Pe 3 mai, in Becker Brau Live Music, TM Stevens canta alaturi de trupa sa Shocka Zooloo. Basistul a concertat si a compus impreuna cu muzicieni de valoare precum James Brown, Miles Davis, Joe Cocker, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Tina Turner sau Billy Joel. In turneele lui a impresionat publicul cu "the weapon", cum obisnuieste el sa isi numeasca chitara bas. Show-ul combina genurile funk, rock, jazz si heavy metal. Pretul biletelor este de 70 de lei.

Petreceri cu multa bere

Daca nu poti merge la un gratar, atunci te poti multumi cu o bere si cu fumul de tigara din cluburi. Chiar daca toata distractia s-a mutat pentru cateva zile pe litoral, bucurestenii nu trebuie sa isi faca probleme. Pentru ei au mai ramas pe bericade numeroase cluburi care au pregatit petreceri pana in zori.

Daca vrei sa simti atmosfera libertina din Vama Veche, poti merge in clubul avast. Pirate Party cu Burrrsucu ridica ancora pentru un weekend soft-vamaiot, pe 1 mai pe la ora 20.00. Clubul se gaseste pe Calea Mosilor, la numarul 34. Daca te-ai imbatat destul de tare incat sa nu iti mai pese de parerea celorlalti, atunci te poti face linisitit de ras la o seara de karaoke. La Taverna Viilor in fiecare vineri este zi de karaoke. Ca sa te simti ca un adevarat rock star, vei fi acompaniat de o trupa. Taverna Viilor se afla pe strada Viilor, la numarul 95.

Daca nici berea si nici fumul de tigara nu sunt pe placul tau, atunci poti incerca niste “gogosi”, la petrecerea din Club A. DJ Iorgu va propune niste “delicious doughnouts”, de la ora 21. Intrarea este 5 lei pentru baieti si 2 lei pentru fete. Muzica anilor '50, '60 si '70, are o conotatie speciala pentru cei care au crescut ascultand hiturile acelor perioade, reunite sub titulatura Oldies Music. Fie ca ne referim la rock&roll, pop, blues sau chiar inceputurile perioadei disco, acest gen de muzica se adreseaza in mod deosebit nostalgicilor, care nu se pot obisnui cu agresivitatea muzicii contemporane. Daca faci parte din aceasta categorie, atunci esti binevenit in Clubul Oldies de pe Calea Mosilor pentru o petrecere retro.

Petreceri reusite vei mai gasi si in Control Club. De 1 mai petrecerea este destinata epocii disco. In Deja Vu vei avea parte de o noapte incendiara cu multe cocktailuri pe ritmuri rusesti.

Ai chef de o expozitie?

Daca in timpul anului nu iti poti face timp pentru a vizita o expozitie, de 1 mai este momentul potrivit. Vei avea timp sa observi toate lucrurile carora in mod normal nu le-ai da nicio atentie intr-o zi aglomerata din timpul saptamanii. Galeriile de expozitii adapostesc si ele lucruri suprinzatoare care te vor binedispune.

Muzeul National de Arta al Romaniei se poate mandri cu trei galerii de arta si o istorie regala. In aceasta perioada vei descoperi 30 de gravuri adunate sub titulatura Dracula, desene si proiecte de arhitectura care au apatinut lui Ion Mincu si o colectie de pictura si gravura sarbeasca. Muzeul se afla pe Calea Victoriei, la numarul 49-53.

Galeriile Sigma prezinta expozitia de fotografie semnata Miluta Flueras, Bucuresti 28.23% zgomot verde. Tanarul fotograf ne prezinta un Bucuresti pierdut de obiectivul aparatului de fotografiat si poate de ochiul trecatorului. Bucurestiul cu zgomot verde este orasul nostru, situat si plasat in diferite contexte si evaluat mereu cu o alta optica, orasul numit candva "Micul Paris", locul contrastelor si al griului intens al blocurilor. Galeria Sigma se afla pe  starda Luigi Cazzavillan, la numarul 12.

Galeria Mora te invita la expozitia de pictura I Wonder What You’re Thinking. Proiectul este o interogare legata de puterea de relationare a imaginii pictate, de capacitatea ei de a genera legaturi empatice si de a initia un dialog deschis la infinit. Galeria se afla pe strada Grigore Mora, la numarul 39.

Petrecere la tine acasa

Daca nu ti-ai facut niciun plan pentru minivacanta de 1 mai si nici nu vrei sa cheltui banii prin cluburi aglomerate, atunci poti organiza o mica petrecere la tine acasa. Daca esti nostalgic dupa vremurile ceausiste apuse sau doar vrei sa te amuzi cu prietenii tai atunci poti sarbatori ziua muncii asa cum o faceau parintii tai.

Daca vrei ca totul sa fie ca la carte ii poti ruga pe prietenii tai sa se costumeze cu vechile uniforme de pionier. Daca nu mai ai asa ceva poti improviza vechiul stil cu cordelute si cravate de pionier. Si meniul trebuie sa fie in ton cu vremurile: mici, bere Gambrinus, sirop natural de visine, ciocolata cu rom si cico.

Pentru o atmosfera cu adevarat retro poti incerca vechile hituri ale celor de la Trio Grigoriu. Dupa atata dans te poti relaxa vizionand cateva filme care au facut ravagii in epoca comunista.

 

Mai citeste si:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea